måndag, januari 19, 2009

Vilodagsaffekt

Förra veckan blev det knappa 10 timmars träning. En vad jag hoppas standarvecka under vintern - mer hinns inte med. Det var intervaller tisdag och torsdag, styrka med konditionsinslag måndag, onsdag och fredag och distanscykling lördag. När februari kommer skall styrkan minskas och betoningen på intervaller öka.

Igår hade jag därför välförtjänt vilodag vilken tillbringades i sängen större delen av dagen. Jag bloggade lite men ägnade också en hel del tid åt debatten om Liza Marklunds bok "Gömda". Vet inte varför jag gjorde det för jag blev bara förbannad. Så förbannad att jag efter att ha sett Janne Josefssons debattprogram om boken var tvungen att gå till handling.

Men det var förstås inte Marklund jag blev sur på, även om jag kan ha svårt för henne, utan Josefsson. Denna självgoda gubstrutt hade så tydligt tagit ställning för Monica Antonsson och mot Liza Marklund att det bara blev för mycket.

Vad gör man då när man kokar över av dåliga debattprogram. Jo, jag anmälde honom till GRN, granskningsnämnden för radio och tv. Min grund var att han inte levde upp till kraven på saklighet och opartiskhet. Kanske var mina argument en smula luddiga - men det är skit samma. Nu får i alla fall någon utreda detta och kanske en till, precis som jag, tycker att programmet var skit.

Och debatten om boken har tappat alla proportioner. Måhända fanns en otydlighet kring titeln "Gömda - en sann historia" men det är i mina ögon en petitess och förändrar inte faktum. Massor av kvinnor i vårt och andra länder lever under hot från män. Och det är det som är det stora problemet - inte titeln på Liza Marklunds bok.

Så kan det gå när man inte tränar. Energin måste ut någonstans!

Se debattprogrammet:
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1395463

7 kommentarer:

Anonym sa...

Get on your bike!!

Jesper Sundewall sa...

eller hur! ligger man hemma och slappar kan det uppenbarligen sluta precis hur som helst...

Anonym sa...

När blev ordet "sann" en petitess?

Jag skulle vilja påstå att om något är av betydelse så är det att vi inte låter inflationen i begrepp som "sant" och "dokumentärt" förvärras av sådana tilltag som Marklunds.

Skrev själv till Hanne Kjöller redan förra veckan efter att hon i princip tagit ställning för Marklund genom att använda det sanslöst nötta jante-ordet.

Men jag gillar att du härjar. Det är helt rätt. Josefsson torde prenumerera på granskningnämndsanmälningar.

Jesper Sundewall sa...

Fair enough MO, men av respekt mot bloggens titel tänker jag inte ge mig in i en långrandig diskussion här - även om jag givetvis har ett sjuuuukt bra svar på din fråga.

Glenn Dahl sa...

Go go go!!!
Av princip så betalar jag inte TV-licens så länge Janne Josefsson är avlönad av SVT!
Mer oobjektiv murvel får man leta efter.
Såg han på IKEA för ett tag sedan och hade god lust att gå från tanke till handling med bet mig i läppen och svor istället...

Anonym sa...

Jag antar att du ser på "Gömda"-debatten på samma sätt som jag ser på ditt cykelintresse, som petitesser. Men det som är petitesser för mig är nog en stor del av livet för dig.

Sensmoralen? Sätt dig in i "gömda"-debatten och återkom senare med en mer kunnig kommentar.

Anonym sa...

Kan inte hålla med! Janne J har gjort mycket för att avslöja oegentligheter som t ex socialtjänstens handel och vandel i Vetlanda! Jag har i princip ställt mig på Antonssons sida eftersom jag ogillar Marklunds populism i största allmänhet. Det är helt följdriktigt att hon ska hamna i blåsväder för Gömdas då hon skriver att det är en sann historia när det är rena falsariet! Sen må ändamålen vara så goda som helst, målen helgar ALDRIG ändmålen! Basta!