lördag, januari 31, 2009

Uppehåll och igångsättning

Förra veckan började jag träna igen efter ett längre uppehåll. Anledningarna till att det inte blivit någon träning är flera. I oktober köpte vi en ny lägenhet med ganska ordentliga renoveringsbehov. Det stal all tid i över en månad. Sedan var det så dags att flytta med allt vad det innebär. Därefter var planen att träna som ett svin över julen tillsammans med Jesper. Naturligtvis blev jag sjuk nästan direkt. Först förkyld och sedan influensan. Suck! Efter nyår mådde jag bättre men hade visst blivit bekväm. "Hur hade jag en gång tid att träna 10-15 timmar per vecka?" Det verkade orimligt.

Förra veckan släpade jag mig dock iväg till Gerdahallen här i Lund och körde ett spinningpass. Avsikten var att ta det lite lugnt, men det slutade med att jag låg större delen av passet på 90-100% av maxpuls. Jag kände mig hur stark som helst! På kvällen kunde jag knappt somna. Kände mig helt uppe i varv, och hjärtat slog fortfarande lite väl snabbt. Det verkar bli ett riktigt stresspåslag när man kör så hårt och är otränad! Men jag fick helt klart blodad tand där. Det blev tillslut fyra spinningpass den veckan, var annan dag.

Den här veckan har jag tränat varje dag och kört sammanlagt åtta spinningpass. Dessutom ha jag kört två styrkepass för ben och mage. Ja jag vet, kanske lite väl häftig ökning, men jag är så jäkla taggad! Inget har kännts så bra som mitt första pass förra veckan, men det vore nog konstigt annars. Även om det har varit tungt på flera av passen så var det först idag som jag på allvar kände att kroppen sa ifrån. Ungefär halvvägs in i passet bara vägrade hjärtat att slå fortare än 168 slag per minut trots att benen kändes hyfsade. Då var det bara att sätta sig och sura lite medans alla andra körde skiten ur sig.

Nu är jag igång och motivationen är på topp. Men imorgon blir det nog vilodag!

4 kommentarer:

Jesper Sundewall sa...

Bro, du får ta och lugna dig! Jag tyckte jag har varit hård den här veckan med mina fem intervallpass... Nu får du ta och börja tävla också!

Jonas Sundewall sa...

Hmm... ja, jag lovar inget. vi får se, vi får se.

Anonym sa...

Äntligen tillbaka på bloggen. Välkommen :)

Du kommer alltså vara i suverän form till när jag tror att det är realistiskt att dra ut dig utomhus någon gång i april.

Jonas Sundewall sa...

Ja Anette, jag tycker också det verkar rimligt. Såg dock i träningsdagboken att jag körde första utomhuscyklingen i mitten av februari förra året, så vi får väl se!