måndag, januari 26, 2009

Hjärna och hjärta

Sitter och skriver på det som skall bli ramhistorien till min avhandling - den så kallade kappan. Men hjärnan är inte helt med och hjärtat inte där alls. Nej istället funderar jag på vilka intervaller jag skall köra idag. Om 45 minuter börjar dagens träningpass och valet står mellan stenhårda fyror eller lite mindre stenhårda fyror. Vilka det än blir så kommer det bli jobbigt.

Jag har också fått skrivet första sidan i min cykelbok. Eller kommer det bli en hel bok? Kanske blir det bara en novell. Jag kom nämligen på den absolut givna inledningen, den där meningen som fångar essensen i berättelsen och som så pricksäkert beskriver vad jag tänker och känner. Nu och nästan alltid.

Har flera idéer om cykelböcker för det finns så få. Jag är ju som bekant helt såld på "The Rider" och hade önskat fler böcker som den. Kanske är det jag som skall skriva den?

3 kommentarer:

Anonym sa...

När är den klar? Här har du en läsare. Bra idé förresten, man kanske ska skriva en cykelbok! (en annan):-)
/Petter

Jörgen sa...

Vilket är ditt ämne? Blir det disputation till slutet av våren då?

/Jörgen (ärkeakademiker)

Jesper Sundewall sa...

Doktorerar på KI inom vad som kanske kan kallas hälsosystemsforskning eller månne hälsoekonomi. Kanske snarast i gränslandet däremellan. I detalj: samordning av hälsobistånd i Zambia - det är min grej det.