fredag, januari 30, 2009

Skall jag?

Om flytten till Tadjikistan nu blir av så kommer jag kanske att behöva köpa en ny cykel.

Attans.

Och för första gången i mitt liv överväger jag seriöst att köpa mig en MTB.

Nu tror ni kanske att i Tadjikistan finns det ingen asfalt utan det är jordstigar och lerhyddor för hela slanten men så är ju givetvis inte fallet. Landet, i likhet med många andra före detta Sovjetstater, hade en gång i tiden en god infrastruktur. Sedan självständigheten har den dock fallit samman. Kanske för att Ryssarnas behov av bra transporter in i Afghanistan inte längre är lika stort.

Hur som, jag tror säkert att jag kommer få användning för både Cross och Racer, men för de där fina naturupplevelserna så kan nog en MTB komma till användning. 75% av Tadjikistan består av berg, höga berg, och jag hoppas kunna få till lite fantastisk bergscykling.

Har kollat lite på olika alternativ och i dagsläget fastnat för en Scott Scale 30 som jag förstått skall vara en riktigt fin hoj. Och kolfiber vill jag förstås ha. Men nu vänder jag mig till er läsare för andra tips och förslag som mottages mycket tacksamt, på detta område är jag totalt novis.

Det är någonstans kring 20 lappar som min smärtgräns nås, så inga lyxförslag tack.

Lite fin är den - för att vara en MTB

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klart du ska! Men jag måste slå ett slag för Commencal, det är en helt underbar cykel.

Jag har en Supernormal, för 15k, och jag är galet nöjd! Visst, det är inte kolfiber men jag tycker vikten på 10,9 kg för en komplett cykel är bra i alla fall.

Och då får du 5k över till blommor åt din sambo, så du slipper sova på soffan för att du har så galet många cyklar ;)

Jesper Sundewall sa...

Niklas: Är det så det funkar? Alltså att man får pengar över? Wow - för mig tycks det bara bli annan konsumtion, som t.ex ett nytt hjulpar. Men det är klart, man kanske skulle testa köpa lite levande saker ibland...

Tack för tipset!

Anonym sa...

Helt underbart att du, givetvis helt i sin ordning, lyckas koppla en livssituationsförändring till ett utökat cykelbehov.

Man skulle kunna tänka sig att linjerävar som flyttar till Luleå tänker "nu måste jag skaffa en tempocykel".

Jisses vad fint. Kargt - men fint.

zapovednik Romit, Gissar mountains, Tadjikistan