söndag, januari 11, 2009

Premiären avklarad

Så var den avklarad - årets crosspremiär. Cykeln höll måttet och kändes riktigt bra. 42/11 utväxlingen som oroat mig lite räckte gott och väl för vintercykling. 3 timmar i sadeln blev det och en fin tur runt Älgö och Gustavsberg med avslutande fika i Hammarby Sjöstad.

Det sämsta med vintercykling är rengöringen. Nu blev det först en avspolning på närmsta mack - vilket ledde till lite sura miner från mackägaren som tyckte jag skapade en isbana med allt mitt sölande (han kan ha haft en poäng). Väl hemma blev det ordentlig avtorkning på gården. Så är det att ha cykel när man bor i lägenhet och det är bara att gilla läget, men nog är det lite tradigt.

Men oj vad gött det kändes att vara tillbaka i sadeln.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket vatten lyckades du förslösa egentligen? Jag har varit på stamkund på Bilia och Statoil Hallonbergen, och de där tämligen ointresserade tonåriga godisföräljarna har låtit mig skvätta ifred.

Men jag hör ditt problem. Innan jag åstadkom en vattenslang som jag kan dra ut på innergården så var det lite jobbigt. Man ska därför bara cykla när det är vackert väder.

Anette Kiss sa...

Intressant teori och jag är inte helt negativt inställd till den. Följaktligen, med nuvarande förutsättningar, ska man inte ha lust att cykla hela året, alternativt inte bo i Sverige året runt. Första alternativet lämnar ett så litet fönster att det inte är realistiskt...

Anonym sa...

Själv drar jag en slang dryga 30 meter ur ett källarförråd för att kunna göra rent.
Har kanske vanan inne jämfört med andra... Cross eller MTB (året runt) innebär väldigt regelbundna och frekventa tvättningar. Ur den aspekten föredrar jag en kall och torr vinter då jag inte har råd eller lust att flytta utomlands.

Det självklara valet är givetvis att trampa skiten ur sig på en solvarm sommar-asfaltsväg med räsern! (Men det är inte alltid man kan välja... :-( )

Bara köpa läget och bli en bättre cyklist tack vare att man cyklar när andra (CC) stannar hemma!