onsdag, januari 28, 2009

Dagens intervaller

Var inte så motiverad när jag satte mig på trainern för dagens pass så istället för tänkta 10x4 med kort vila blev det en upprepning av måndagspasset - alltså 5x4 med lång vila. Jag har lättare för att köra hårt med lång vila än lite mindre hårt men med kortare vila.

Sagt och gjort. Kort uppvärmning då tiden var knapp gjorde att benen inte alls svarade under första intervallen och jag slet runt 270watt och låg puls. I nästa lossnade det dock och intervall 2-5 enligt plan på 290-300 watt och puls runt 90% i snitt. I vanlig ordning mosade jag ur allt jag hade på sista och pulsen landade på 96%. Urk vad trött jag var.

Avslutade med fyra spurter men det var inga starka ben idag. 940 watt på första men sen var jag nere på höga 800. I morgon är det kortisar igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Testade också 4-minutare ikväll. Vad räknar du som "lång" respektive "kort" vila?
Jag körde 7 st med 2 min vila. Lite tyngre motstånd än vanligt gav mera syra men lite mindre flås/puls. Segstartad här oxå trots 15 min uppvärmning...

Anonym sa...

Ju längre vila, desto mer tränar man syreupptagningsförmågan, ju kortar vila, desto mer tränar man mjölksyretåligheten. /kom just från test på fitforfight där jag fick mig en lektion - har i vinter kört 4:or med 2 minuters vila, vilket är lite kort vila för att träna syreupptagningsförmågan optimalt (bör vara 4 min)./Petter E