söndag, januari 18, 2009

Läser om Lance

Läser om Lance premiär på tävlingsbanan igen. Han satt med i klungan på criteriumet som inledde Tour Down Under. Bra start enligt honom själv.

Tour down under avgörs i Australien och även om cyklingen är hård verkar vädret vara en barnlek. Annat var det under 2001 års Paris Roubaix. Då fick cyklisterna verkligen visa vad de är gjorda av.

Hårdare än så blir det inte.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara hålla med...
http://www.youtube.com/watch?v=9b3Qf8PPOHk
Observera senare års totala dominant Sven Nijs som kör om Hincapie i Arenbergskogen.

Hårt, kallt, skitigt och jobbigt. Nästan som MTB... ;)

Anonym sa...

Usch, obehaglig upplaga av Roubaix...

Tittade på klippet Joachim. Det är inte Sven Nys man ser på bilderna utan någon från Domo (kommentatorn säger att det är Peeters). Och förvisso har Nys dominerat cykelcross i många år men han har aldrig varit någon dominant på landsvägsloppen. Sedan kan man iofs diskutera om Roubaix är ett landsvägslopp eler inte...

Martin

Anonym sa...

Nja, du får nog kolla en gång till.
2.29 in i klippet kör han om Hincapie och blir både kommenterad och upplagd med namn och nummer i grafiken - 16 Sven Nijs, Bel, Rabobank.
Du kan läsa här:
http://www.cyclingnews.com/results/2001/apr01/proubaix/results.shtml
att han faktiskt kom 41a det året.

Anonym sa...

Joachim: Nu handlade ju iofs inte om hans deltagande i tävlingen eller ej. Tänk på att bilderna man ser på klippet bara är korta sekvenser. Svens namn syns mycket riktigt i bild men det är INTE han som passerar Hincapie på bilderna. Jag kan ha fel men jag hör heller inte att kommentatorerna nämner Sven Nijs.

Läser du referatet från tävlingen ser du att det är just Peeters som passerar Hincapie i Arenbergskogen... Du får väl erkänna att det absolut inte ser ut som en Rabobankåkare på bilderna?

Martin