söndag, februari 22, 2009

Söndagssport

Avtittas i soffan. Tänkte säga avnjutes, men den här dubbeljakten som just nu pågår är fan ett sömnpiller. 35 man kvar i tätgruppen efter en timmes åkning. Det enda som var roligt första halvtimmen var att Södergren körde hårt, annars hade den varit så tråkig att jag hade gått och lagt mig.

Nu rycker Södergren äntligen och en grupp på fyra man är loss. Men varför hjälper man inte Södergren? Ååååååh skidåkning är så konstigt.

----------------------
Uppdatering: Klart de andra inte hjälpte till med farthållningen - de var ju helt döda.

5 kommentarer:

Tom sa...

Ja, FIS dödar längdskidåkningen, sakta men säkert.

Anonym sa...

MEN, hallå, ser ni inte likheterna med cykelsporten? Jag som är cykelnörd tycker att utvecklingen går mer och mer åt klungkörning á la cykel! Om man kan sitta 4-5 timmar och kolla på touren där absolut inget händer förrän sista kilometrarna så kan ju inte det vara mer spännande än dagens masstarter i skidåkning??

Jesper Sundewall sa...

Kalle: Point taken, jag tycker dock att det faktum att det nästan alltid går iväg en utbrytning - som ibland håller - gör cykelåkningen mer spännande än masstart på skidor. Det är mer utrymme för taktik. T.ex Tour of Qatar som i all sin tråkighet ibland bjöd på hisnande kantvindskörning där folk flög av till höger och vänster.

Faktum är att hade det inte varit för Södergren så hade fan ingen tagit i förrän sista fem kilometrarna. Tror jag.

Anonym sa...

Bättre förr? Såg Jens Lind referat i söndags (sportspegeln) där man visade SM 5-milen 1980 som blev en kamp mellan giganterna Vassberg (underbara kommentarer efteråt "väck, väck, väck skrek han åt journalisterna, annat än dagens slimmande mediatränade åkare) och Lundbäck. Då startade man en och en dvs som i ett tempolopp och om jag får välja(?) så föredrar jag nog ändå dagens masstarter. Vasaloppet är ju ren underhållning i 9 mil tycker i alla fall jag. Kan gå upp och ladda med blåbärssoppa framför tvn och tycka att det är lika spännande som en cykeltävling. Jag tror att det handlar mycket om banan även i skidåkning dvs kuperade banor ger mer spänning för pengarna men det gäller ju generellt i cykel också.

Jesper Sundewall sa...

Nej visst kan individuell start vara segt det också ibland, men där är ju skidåkningen så mycket bättre än cykelsporten på att skapa stämning genom täta tidskontroller och tydlig rapportering om läget vid varje station. Under ett tempolopp i cykel kan man ju vara helt förvirrad kring vem som leder vart och med hur mycket.

Och visst har du rätt om banorna och här tog de ju ut sin rätt. Det lönade sig faktiskt för de starka att köra hårt vilket det ju inte alltid gör. Vi har ju sett Södergren dra hårt förut till ingen nytta.