måndag, februari 23, 2009

Snöröjning a la Stockholm

Hmmm, det verkar som att vi inte kommer hinna ploga Katarinavägen. Nåja, ingen fara, det är ju ingen viktig väg. Inte genomfartsled för typ 11 busslinjer - nä då. Och vi kan ju alltid slänga ut ett ton salt istället och förvandla allt till en enda flytande sörja som av bussar och bilar kan tryckas upp på cykelstråket så det blir som en lång mudslide. Perfekt.

Gaaaargh. Jag saknar snöröjning a la Norrland.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snöröjningen i den här stan är en katastrof men det kan löna sig att klaga. Själv har jag bombarderat Huddinge kommun och vägverket med mail och telefonsamtal varje vinter när det inte funkat och si, i morse var hela sträckan Tullinge-Sthlm City i stort sett röjd....många bäckar små...om tillräckligt många hör av sig så kan de ansvariga ta reson!

Anonym sa...

Håller med Jesper, men som Norrlänning har du väl en sån här ståendes i cykelkällaren?
http://www.musicbay.se/ao/bilder/pistvakt.jpg
Annars kan snöskor eller vattenskidor vara alternativ...

Anonym sa...

Tar tillbaka vad jag skrev igår. Problemet är när två aktörer motverkar varandra, i detta fall Huddinge kommun kontra Vägverket. Kommunen ansvarar för cykelbanan och vägverket för vägen. OM då kommunne först plogar cykelvägen och sedan vv trycker upp all snö på den parallellt lagda cykelbanan och sedan kommun skiner i att göra något och det fryser på under natten kan man ju räkan ut med det berömda aschlet att det blir fel dagen efter....är så trött på alla makthavare som saknar förståelse för den s k verkligheten!

Jesper Sundewall sa...

Ja, och tövädret idag har gjort mudsliden till en vattenruschbana. Som späds på av spray från bilarna. Hoppas prickiga jeans är modernt. Brunprickigt.