söndag, februari 01, 2009

Cross-VM

När jag sedan några veckor sedan blivit med cross tyckte jag det var på sin plats att kolla på VM som avgjordes idag. Jag har ju också följt Henrik Öijers trevliga blogg och han är en hängiven crossare vilket ökat mitt intresse.

Så jag är ledsen.

Jag tyckte verkligen inte att det var spännande eller intressant. När jag kom in i loppet var det redan avgjort. Han som låg etta slutade etta. Han som låg tvåa slutade tvåa. Avstånden dem emellan varierade några sekunder hit och dit under loppet, men det blev aldrig spännande. Det var ingen lagkörning som jag begrep, och inte ens Roberto Vacchi verkade riktigt veta vad han skulle säga för att göra det intressant.

Nu skall jag väl inte vara för hård, jag är ju nybörjare och har säkert en del att lära innan det blir intressant. Och följer man crossåkandet regelbundet, känner igen namn och så, blir det säkert mer spännande. Sen verkade det vara en riktig folkfest och det var säkert roligt att vara på plats - men som tv-sport var det ingen höjdare. Tycker jag. Sorry.

Inga kommentarer: