söndag, april 19, 2009

Att snabbt besöka ett Gran Fondo

Vi var några stycken som hade bestämt oss för att åka den vackra panoramavägen mellan Cattolica och Pesaro och när vi arbetat oss uppåt en bit så kom plötsligt en ledarbil och fullt med motorcykelpoliser. Sören vädrade direkt tävling och kom med en del förhoppningar om hårda tävlingscyklister. Vi halade fram våra kameror ur bakfickorna och väntade. Det kom många övervakningsfordon och vi väntade lite till.


Sedan kom de glada motionärerna och ambulans och oberoende mekaniker och fler motorcyklar och fler motionärer. Jag har tänkt tanken förr - Varför har inte vi en cykelkultur som den här i Sverige?


Vi insåg att vi kunde vända och ta en annan väg eller helt enkelt klämma oss in i det där motionsloppet. Ganska snart så hade vi hamnat bakom ledarbilen och där låg vi lätt frustrerade och funderade på vilket som var snyggast - att snällt stanna bakom bilen eller att faktiskt ge sig iväg och inte ligga där i klungan utan nummerlappar. Eftersom vi egentligen inte hade så stor lust att ligga bakom bilen, så trampade vi förbi när tillfälle gavs och oj vad panoramavägen var tom på fordon. Vi hade flertalet motorcyklister framför oss som rensade vägen. Det var väl kanske inte riktigt meningen att vi skulle vara där, men det var ingen som försökte stoppa oss. En helt okay upplevelse även om jag inte har några direkta planer på att genomföra det igen.

Inga kommentarer: