fredag, april 09, 2010

Skvaller

Skvaller är alltid roligt, även om man emellanåt kan råka i blåsväder för att man diskuterar märkesvalet bland mer eller mindre kända cykelprofiler. Nu är det snart dags för första tävlingen på hemmaplan och det är på sin plats att skvallra och spekulera lite.

Från elitfältet noterar jag följande:

1. Mattias Westling gör comeback, denna gången i Örebrocyklisternas färger. Fredrik Eriksson har tidigare utfärdat en liten varning för superspurtaren som tydligen hängde med klungan runt på ett Kermess-lopp i Belgien nyligen. Vi får i alla fall hoppas formen är bättre än i fjol, för då blev han avhängd från Skandisloppet före mig. Och då var man inte med länge kan jag lova.
2. Vallentuna saltar klungan ordentligt och ställer upp med en hel uppsjö åkare. Flera av dem har tränat riktigt bra under försäsongen berättar säkra källor, så de blir antagligen tuffa att tampas med.
3. Cykelcity har ganska få föranmälda åkare, men jag tror Patrik Stenberg blir livsfarlig på allt han ställer upp i, så jag hissar en varningens flagg för honom. Eller Martin Halvarsson.
4. Henrik Åbom i Borås har visat fin form i loppen han kört i Belgien, skall han ta hem det hela.
5. Det blir ingen hemmaseger som förra året, inte en chans.
6. Hur bra är Motala i år?

Loppet är långt i år eftersom det är cup-tävling. 162 kilometer skall köras och det kommer sålla agnarna från vetet. Jag tror på en utbrytning med två åkare från cykelcity (stenberg och halvarsson?), en-två från Vallentuna, en från Mölndal (Jimmy Rönn eller fjolårets femma (?) Erik Saeden?), en från Borås (Åbom) + 2-3 till från övriga klubbar. Cykelcity tar hem det efter att Halvarsson drar en långrökare med varvet kvar.

Seniorfältet då?

Jo där hittar vi några elitcyklister som klivit ner, till exempel Andreas Stillfors och Kristian Hansen i CK Fit For Fight och David Marklund Vallentuna samt några till. Fredrikshof, Valhall och Cykelcity har en hel uppsjö åkare med och jag tror scenariot blir lite som de två senaste åren. Stötigt och stökigt första fyra milen, sen någon gång på kortvarven går en utbrytning iväg som håller till mål. Den kommer innehålla alla de nämnda klubbarna samt förhoppningsvis någon från CK Crescendo Velo. Och det är då mest troligt Joachim Lyth som kommer visa grymma ben i år. Jag tror också att Jerker Strömqvist från Oskarshamn blir grymt farlig. Går han i utbrytning är han svårslagen i spurten och blir det klungspurt är han också ganska vass.

Det skall bli intressant att se hur west coast och east coast falangerna av Cykelcity lyckas koordinera sina styrkor. Västkusten har några riktigt åkstarka cyklister, east coast har taktiskt smarta cyklister och flera duktiga spurtare.

Kommer loppet streamas live undrar man nu?

2 kommentarer:

Tom sa...

Öijer fixar säkert länk till livestream.

Tom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.