tisdag, april 13, 2010

Det finns en seniorcup!


Välkommen till 2010 års Seniorcup!

Som en satsning för att hetta upp kampen i Seniorklassen i landsvägscykling så presenteras här 2010 års inofficiella Seniorcup. Inspirerad av många röster inom cykelsverige har Joachim Lyth och Jesper Sundewall i cykelklubben Crescendo Velo satt ihop ett program för den första utgåvan av Crescendo Velo Seniorcup – presented by cykelmuppar.se


Mer information och fullständiga regler hittar du här!

Vi ser fram emot en spännande säsong i seniorklungan!

8 kommentarer:

Cykelhimlen sa...

Bra initiativ! Kommer inte ihåg vem som skrev det, men borde inte seniorcupen vara kvalificeringstävlingar till elitklassen? Cykeltävlingarna idag verkar vara vilda västern. Man väljer klass efter dagsform istället för att köra i den klass man hör hemma. Jag är övertygad om att en riktig (eller sämre) seniorklass skulle bredda cykelsporten i sverige (vilket även i förlängningen skulle ge en bättre elitklass).

Nu verkar det likna lite som det var i mtb tidigare (kanske är så fortfarande också?). Ställde man upp i sportklassen så kunde man möta både juniorer och veterancyklister. Detta avskräckte mig avsevärt, så att man inte vågade ta steget upp i seniorklassen (där man kunde möta de som egentligen tillhörde elit). Med andra ord ledsnade man att tävla innan man hade en chans att nå elitnivå (vilket jag i och för sig inte hade orkat i vilket fall).

Unknown sa...

Jätte bra initiativ!

Sven-Erik Olsson sa...

Äntligen!
Bara en fråga ang klubbtävlingen: Är det så att det är de tre bästa totalt (alltså personer) eller är det tre bästa placeringar vid varje tävling (alltså prestationer)? Jag hoppas ni valt det senare, eftersom då blir det mer klubb och mindre de tre bästa i klubben.

Joachim L sa...

Sven Erik! Lagtävlingen räknas och uppdateras efter varje deltävling/etapp.
Det är alltså klubbens bästa cyklister bland de 30 (eller 15 vid etapper) som samlar in sina poäng i lagtävlingen vid varje tävlingstillfälle.
Vi ser detta som ytterligare ett incitament att kämpa ända in i mål, även om det individuella resultatet kanske inte spelar så stor roll om man är långt bak i klungan, så blir det iaf några poäng till klubben.
/Joachim Lyth

Tony Pölder sa...

Till Mats E...bra tankar du har, håller själv med om detta...vi måste få till stånd en förändring runt detta. Danmark är ett föredöme med A, B och C klass o uppflyttning efter vissa poäng.
Lovar att fixa detta
Tony Pölder
Ordf Tävlingskommittén SCF

Tony Pölder sa...

Ang detta cupalt..så har jag ej tagit ställning än till projekt med "en till cup".....att säga att vi sover på SCF är väl en sanning som ej stämmer...vi har haft möte med "en annan del av veteranklungan" ang detta förra säsongen med pucken stannade hos de pga att ingen ville lägga någon tid o energi på det....men vi har ej gett upp....det är lätt att prata..att agera...är svårare..

Joachim L sa...

Tony! Vem har sagt att SCF sover?
Nu läggs iaf lite tid och energi på detta, så får vi se var det landar. Möjligen kan det funka bra - och då ser jag inga problem med att SCF tar över detta i framtiden så att även Seniorer får vara med i Kalas(cup)et. Ursäkta ordvitsen...

Unknown sa...

Jättebra intiativ tror att cupen kommer att höja spänningen i seniorklasse och dessutom gynna elitklassen. Lycka till med ert arbete