fredag, april 30, 2010

Hammaröspekulationer

Idag körs prologen på Hammarö, deltävling 2 i seniorcupen. Prologen i sig ger inga poäng i cuptävlingen, men den kommer ge en fingervisning om vilka som blir farliga.

Jag har tidigare snackat om Glenn Dahl och Gustav Jeansson - förra årets 2a och 1a. De är säkert bra i år med. Sen skall det bli spännande att se vad trean från Östgötaloppet, Johannes Carlsson, kan ställa till med. Äger han en tempocykel? Tar han med den? Hur fort kan han köra på den?

Jonas Eriksson, tidigare Brudpiga nu Borlänge, kan också köra cykel fort som fan. Tillsammans med Janne Jakobsson (en av de flitigast tränande i klungan tror jag) och några till från Borlänge kanske de kan göra det jobbigt för andra. Markus Porath - förr Cyclecomponents och nu Uddevalla - cyklade fort för ett par år sedan, hur mår han idag? Jonas Gartman och Petter Eiring i Åstorp kan både cykla snabbt på tempo och klara sig bra i en lång utbrytning - är det ett vinnarecept.

Jonas Aspman, Brudpiga, var totaltvåa för två år sedan. Han kan vinna spurter om det blir sådana och det blir det ofta på Hammarö, men jag tror inte några bonussekunder räcker för honom då han kommer få ordentligt med däng på tempot.

Med 120 föranmälda har jag säkert missat många andra duktiga. Efter prologen ikväll vet vi mer.

Inga kommentarer: