måndag, april 26, 2010

Dagens träning

Det var alldeles för länge sedan jag sprang i bra fart och inte hade jag tänkt det idag heller. Planen för veckan är att springa måndag, tisdag, onsdag för att trötta ut benen ordentligt - på onsdag skall känslan i benen påminna om känslan man har (tror jag) efter 3 mil på en mara.

Men när jag sen började springa så kände jag för att springa fort och så slutade det med 16 kilometer på 1.10.45. Det vill säga cirka 4.25 fart. Första 10 snittade jag 4.33 för att sen gå ner på 4.15 ungefär. Sista kilometern på 3.59 indikerar mersmak.

Om man extrapolerar till en halvmara och tänker att jag borde kunna hålla 4.30 i de 5,1 kilometer som återstod så landar man på 1.33.45 på halvmaran. Enligt Studenternas tabell har jag då en mara på 3.32 i benen. Hmm, fortfarande inte bra nog.

Å andra sidan. Tänker man att jag med dagens ben nog hade en 40-minutersmil i benen - kanske till och med bättre - så har jag helt plötsligt enligt samma tabell 3.18 i kroppen.

Nej, jämförelsetabeller i all ära, de verkar säga väldigt lite om verkligheten. Speciellt när man är en oerfaren löpare som jag . På fredag måste jag kanske göra ett kilometertest för att få ännu fler variabler att jämföra med för att komma fram till felaktiga slutsatser.

Dagens verifierade vätskeförlust: 2 liter. Lite drygt.

Inga kommentarer: