tisdag, februari 16, 2010

Sky hype

Igår gottade jag ner mig med det senaste numret av Cycle Sport. Det inleddes med att Cycle Sport fastlägger att Team Sky är den största hypen cykelvärlden skådat - för att sedan berätta att laget får 16 sidor i just det här numret. Hmmm, nu är det väl så att hype i ganska stor utsträckning skapas av media så jag undrar vem som skapade hypen och vem som egentligen rapporterar den.

Hur som helst så är det uppenbart att Storbritannien törstar efter stora cykelframgångar. Man vill nu ta bancykelframgångarna och föra ut dem på vägarna. Och visst visst visst vill man att Bradley Wiggins gärna skulle vinnan Tour de France. Men jag är ledsen, det är som britternas väntan på att få en segrare i en tennisens grand slam. Hoppet står till Andy Murray, men efter ett par förluster mot Federer börjar man nu undra om Murray kommer bli den nya Tim Henman.

Så mitt tips är att Bradley Wiggins inte vinner touren, varken nu eller något annat år. Han kommer bli en ny Cadel Evans. Så kanske en VM-titel är mer troligt?

Inga kommentarer: