torsdag, juli 31, 2008

Äntligen någon som erkänner

Fan vad gött. Ricco nekade ett tag men kom på bättre tankar och erkänner EPO-användningen.

Men att misstaget var hans allena tror jag inte ett dugg på. Och förklaringen "After the Giro, I had no plans to go to the Tour, and that is why I have taken the substance," Riccò said. "I made a mistake of youth."

Jag menar Ricco, om du nu inte skulle till Touren - then why did you taaaake it? Det går liksom inte ihop. Man tar inte EPO för att ligga hemma på sofflocket utan man tar det för att cykla som en jävul uppför bergen.

Antagligen gav de honom en variant (2:a generationens) av EPO som de trodde inte skulle kunna upptäckas. Och mycket riktigt gav ju flera tester negativt utslag. Halveringstiden av de nya EPO-läkemedlen gör ju också att man inte behöver ta dem lika ofta och därför kan Ricco mycket väl tagit det redan innan touren startade. Kanske spekulerade man i att "om jag tar det lite innan kommer det vara mer svårspårat vid start" - vad vet jag.

Hela historien visar också att myckna tester är ett måste för att komma tillrätta med fuskarna. Dopningspolisen hade ju också fokuserat på Ricco - och det var antagligen inte helt utan grund som den bedömningen gjordes.

Men återigen, tack för att du erkänner Ricco. Synd bara att du inte har vett att ta med dig övriga skyldiga i fallet. För jag tror inte att du injecerat på egen hand.

Läs mer här och här

Inga kommentarer: