tisdag, juli 29, 2008

Laholm och halva M6 - dag 1

Sista skälvande tiden av semestern för den här gången och vad bättre än att lägga in lite mer cykelaktiviteter? Halva M6 var nästan bokat i kalendern, då min planerade rumskompis fick förhinder. Istället snabbinkallade jag ner en Haningebo till M6 genom att först locka med en distansrunda i natursköna omgivningar på tisdagen. Förutom ett getingstick och lätta kramptendenser, så var det en härlig runda och så begav vi oss iväg till Halmstad och Motions 6-dagars. För vår del blev det cykling under dagarna tre med Bergsetappen (ca 120 km), Bjärerundan (ca 113 km)och Sydhalland Runt (ca 92 km). En liten snabb rapport från mitt perspektiv då.

Dag 1 Bergsetappen och grillpartaj

Det är kul att hänga på första klungan så länge det går och första dagen blev jag avhängd i andra backen. Det var jag nöjd med och efter det bildades snabbt en bra klunga, som i princip höll ända in i mål. Det var en vacker sträckning och "min klunga", höll mig uppdaterad om var det skulle komma extra fina avsnitt. Dessutom hade jag redan innan start fått lite information från M6-ryttare med erfarenhet, om var det kunde dyka upp vackra vyer och trevliga slingriga vägsträckor. När jag tänker efter så fick jag faktiskt tips varje dag om var jag skulle hålla ögonen öppna. Som när man kommer upp på en höjd och ser hela Laholmsbukten framför sig med segelbåtar som små vita prickar, slumpvis utkastade i det klarblå vattnet. Överlag kände jag mig ganska pigg, även om jag måste erkänna att jag i längre backar inte räcker till så långt som jag skulle vilja. Jag var också framme en hel del i täten och tog mina förningar utan att knota. Ett ganska bra dagsverke alltså.

Tyvärr hade jag känningar av det förargliga getingsticket, så om någon såg en kvinnlig cyklist som bar sina cykelbyxor något oortodoxt med vänstra benet uppdraget väldigt högt, så kan det ha varit jag. Jag gjorde det inte för att det var snyggt, utan för att jag hade ett cirkulärt område på låret som molade och som vägrade att samarbeta om en cykelbyxlinning befann sig på det. Jag måste påpeka att byxbenet befann sig bara så märkvärdigt placerat när jag cyklade och så fort jag steg av cykeln så korrigerade jag eländet.

En av dagens vinster gick till JonW, som vann en flaska med lite energiprodukter i och det var nog lite julafton att öppna och titta efter vad den innehöll.


Många vallfärdade dit och vad är det som anas på husväggen? Jo, det röda fältet är precis vad det ser ut att vara, vilket i det här fallet symboliserade en grillkväll hemma hos Familjen W.


Stort tack till hela Familjen W. Det blev en väldigt bra kväll med mycket gott att äta och det fanns mycket trevligt folk på plats (och en väldigt fin tårta).


Första dagen gav mersmak. Jag hade redan träffat flera nya bekantskaper och många som var roligt att återse. En bra dag. En vacker dag.

Inga kommentarer: