onsdag, augusti 13, 2008

Journalister och Cykel

Alla tidningar är ystra efter Gustav Larssons fantastiska lopp i OS. Jag också.

Blir dock så trött på skrivningar som:

"Gustav Larsson? Nja, det var nog bara någon enstaka optimistisk svensk som hade trott och hoppats på honom." (Aftonbladet)

Samtidigt berättar de glatt att killen har två SM-guld i tempo och var fyra på VM-tempot 2004.

Varför varför varför är det då så orimligt att tro att han skulle kunna köra bra? Han har ju dessutom visat gryende form då han så sent som för någon vecka sedan tog sin första seger som proffs på... just det - ett tempolopp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska inte alltid ta det som framförallt svenska journalister skriver så allvarligt. Då blir man snabbt ganska trött... Efter att ha sett Gustav vinna tempoetappen på Danmark runt och efter hans stabila insats på linjet så var det nog många som räknade med honom som en av dem som skulle kämpa om topp-placeringar. Själv trodde jag att han skulle vara med och kriga om medalj men att han t.o.m. skulle pressa självaste Cancellara var en stor positiv överraskning för mig. Starkt kört Gustav och grattis!

Martin

Anonym sa...

För oss som följer cykelsporten, är det absolut ingen skräll att Emma eller Gustav tagit medalj. Däremot hade det varit en stor skräll om någon av våra sportjournalister hade haft koll på deras prestationer i år. Tänk om vi,förutom Vacchi/Adamsson, hade haft iaf fem sportmurvlar till som kunde cykel i detta land... Men det är väl att drömma om för mycket...
Jättegrattis till Gustav och Emma!