torsdag, augusti 14, 2008

Journalister och cykel: del 2

Credd till DN som idag faktiskt skrev att Larssons bedrift var en skräll för alla utom den "innersta cykelkretsen".

Dit hör vi - fint va?

7 kommentarer:

Anonym sa...

http://w2.sydsvenskan.se/gatu/2008/08/14/kronika-fragan-om-dopning-maste-stallas/#more-1484

Och inte lika mycket credd till den här krönikören som tvunget måste vädra sina tankar kring dopning när nu Sverige tagit två medaljer i cykel.

Någon mer än jag som anser att Anja Gatu ska hålla sig till att kommentera stadens fotbollslag eller Zlatan när han är hemma och vädrar Ferrarin?

Martin

Jah Hollis sa...

Man kan ju tycka vad man vill om hennes blogginlägg.
Och ska vi inte vara glada att vi får göra just det i Sverige, tycka vad vi vill om vad som helst?
Även om några nu inte gillar det som tycks.

Jesper Sundewall sa...

Visst kan man tycka det - och det är ju precis vad vi gör. Yttrandefriheten diskuterar jag inte. Varken hennes, min eller övriga kommentatörers. Den tar jag för given (på gott och ont).

Jah Hollis sa...

Det finns i vissa länder folk som tycker att man "ska hålla sig till" eller "hålla sig från" vissa ämnen.
Jag tycker mig känna av lite av den andan i det första inlägget.
Man ska nog inte bara ta yttrandefriheten för given, Man får nog vara beredd att ständigt försvara den.

Jesper Sundewall sa...

Ja, man kan tolka det så. Jag tror dock snarare du skall tolka Martins inlägg och mitt som en känga till Sydsvenskan. Det är dålig journalistik helt enkelt. Och hon skulle nog skriva bättre om hon skrev om något hon förstod sig på.

Sen får man som sagt tycka vad man vill och det skall vi vara glada för.

Anonym sa...

Till jah hollis så att inga missförstånd uppstår. Jag är definitivt för yttrandefriheten men jag anser att en krönikör på en stor morgontidning inte ska göra antaganden eller dra slutsatser baserade på okunskap och direkta felaktigheter. En journalist på en stor morgontidning har stor makt när det gäller opinionsbildning och tyvärr finns det många människor som tror att allt som står i tidningen är sant. Därför tycker jag att det är journalisters ansvar att i alla fall försöka sätta sig in i de sakerna de väljer att skriva om.

Däremot var det bra att Sydsvenskan hade en kommentarsfunktion på sin hemsida, där man kunde tycka till om krönikan. Inte lika bra att Sydsvenskan tyckte att kommentarerna som kom på Gatus inlägg var för obehagliga så de helt enkelt blockerade kommentarsfunkionen. Så vad gäller yttrandefrihet, den borde väl åtminstone gälla åt båda hållen?

Martin

Jesper Sundewall sa...

Tack Martin. Väl rutet.