måndag, november 09, 2009

Tidigt ute

Förra året blev jag väldigt överraskad när jag insåg att den resan till Pyrenéerna som jag ville åka på 2009 var fullbokad. Medan jag funderade på om jag ville åka i vecka 36 eller 38 hade båda tillfällena blivit fullbokade. Som tur var så la man till en extra resa i v 34 och snabbare än guiden Jens Kassler pratar hade jag bokat 3 platser. En till min R3 SL, en till en De Rosa som visade sig bli en BMC och till en Soloist som istället blev en Cannondale.

Man skulle kunna säga att jag var något mer på hugget i år. Resan ”Tour des Alpes” publiceras 1 november och den 4 november fick jag en bekräftelse på att platser var vikta åt mig. Vad hägrar då för en blivande Tour des Alpes resenär 2010? Vilka trevliga stigningar väntar på en resenär som har bokat en resa 9 (NIO) månader i förväg? Jo, bland annat några toppar som ingick i min första cykelresa - Cykelmupparna i Frankrike 2007. Veckan avslutas med berg som Telegraph, Galibier och Alpe d’Huez. Telegraph var mitt första berg. Ren nostalgi. Jag tog en titt på en text som jag skrev när jag hade kommit tillbaka från Frankrike.

Som ni kanske märker saknar jag fortfarande ord för att beskriva min upplevelse och jag tänker inte ens försöka. Allt jag kan göra är rekommendera dig att göra en liknande resa. Underbara, vackra värld som bara ligger och väntar.

Undrar lite hur jag kommer att uppleva resan den här gången. Bergen kändes tuffa och branta så det räckte, men jag ansåg aldrig att de var några oöverstigliga hinder. Kommer de att kännas mindre branta? Kommer känslorna vara lika stora och euforiska? Det är något med berg som lockar fram livsglädje i mig och tacksamhet över att få vara på plats och njuta av dem.

Izoard, Iseran, Madeleine och många andra kommer att vara där för att försäkra en härlig resa i augusti nästa år.

Inga kommentarer: