söndag, juli 29, 2007

Inför och tillbaka från Tour de Cykelmuppar 2007

”This return to civilian life, this end of the adventure, was a melancholy moment. It was the way you feel when you reach the end of a novel you have loved, when you can hardly bear to be parted from its world and be landed back in you own quotidian reality.”
- Matt Seaton

Inför Frankrike


Här sitter jag och förundras. I morgon åker vi och jag har tillbringat en del tid med att tala i telefon med familj och vänner och allt jag lyckas förmedla är att det känns lite overkligt och att jag är så förväntansfull.

Jag har unnat mig lyxen att ta en runda solo nu på morgonen. Söndagsmorgnar är speciella för det är inte mycket folk ute och du har morgonen för dig själv på något sätt. Det verkar som infektionen har lagt sig rätt bra. Jag har inte mycket kräm i benen när jag tar i, men det gör ingenting för det kommer att ordna sig under tiden vi är där nere, är jag fullt övertygad om.

Tillbaka

Vilken absolut härlig tillvaro. Att cykla i de omgivningarna är helt enkelt hur bra som helst. De första dagarna när jag var nere hade jag inte kunnat skriva en rad som bloggare även om vi hade haft tillgång till internet på något smidigt sätt därnere, för jag var bara så lycklig och kände mig så privilegierad. Jag hade inga ord direkt för att beskriva mitt känslotillstånd och nu är jag redan tillbaka. Vemodigt ja, men som tur är så har jag några semesterdagar kvar innan jag drar igång med vardagslivet igen och det behövs för min del, som en karantän tillbaka till en annan verklighet. För lika svårt att förstå inför resan att jag äntligen skulle få åka ner, lika konstigt känns det att vara tillbaka och att inte få cykla i dessa underbara berg längre. Jag anpassade mig snabbt till den tillvaron och vet att jag kommer att se till att på något sätt kunna ta någon eller några veckor per år för att göra liknande cykelresor framöver. Som ni kanske märker saknar jag fortfarande ord för att beskriva min upplevelse och jag tänker inte ens försöka. Allt jag kan göra är rekommendera dig att göra en liknande resa. Underbara, vackra värld som bara ligger och väntar.

Inga kommentarer: