lördag, januari 23, 2010

Nyheter

Läser senaste Cycle Sport. Det är så härligt att jag kan prenumerera på cykeltidningar fastän jag bor långt åt tjotta bort. Totalt är det tre tidningar som ramlar in med olika intervall. Nu senast kom på Velo News och Kadens. Senaste Kadens var lite av en besvikelse. Jag förstår att de kör samma race varje år, men nu på mitt tredje år som prenumerant så börjar "cykelguiden" att bli lite tjatig. Jag vet vad jag vill ha för cykel, sadel, däck, hjul etc. Det finns många som inte vet, och det är säkert bra för dem, men att det får ta upp så stor del av tidningen undrar jag om det är rätt.

Men nu tillbaka till Cycle Sport. Där listade de "top 10 cycling fashion statements". Alltså kom igen. Cyklingen är inte direkt en sport fylld av fashionistas och stilsäkra individer. Det finns några som kan, ganska många som tror de kan och väldigt många som inte kan, klä sig snyggt utanför tävlingssituationer.

Som nummer tre listas Bradley Wiggins "Mod haircut". Det är inget fashion statement, jag är ledsen, det är bara fult och tyder på dålig smak. Han har haft den i flera år nu och kanske blir den "in fashion" så småningom.

Nej, cyklister i proffsklungan skall nog hålla sina fashion statements till enbart cykelrelaterade kläder. Där kan de vara stilikoner. Utanför tävlingsvägen så finns det många andra som gör det bättre och snyggare.

Fashion statement? Nej, dålig smak.

Inga kommentarer: