torsdag, juli 08, 2010

Många olika underlag

Vi startade 9:15 och han sa "Jag måste vara hemma kl 16:00". Jag svarade "Hm, ja, det brukar ju gå bra eller...". Kl 16:15 var jag hemma och då hade tempo-dubbelfika-tidsoptimistkungen cirka 20-30 minuter kvar hem. Det gick alltså ovanligt bra med tidshållningen idag.

Vi lyckades hitta en hel del underbara vägar och vi hann med en hel del underlag. Punkteringsasfalt efter Veberöd mot Östarp, sådan där man riktigt känner att däcken studsar över de sylvassa gruskornen som ligger fixerade i vägen och så hoppas man att man inte sliter upp något hål på däcket. Vi lyckades också hitta grus i Andrarum, underbar slät asfalt, den snälla skånska varianten av pavé med en stilfull mittmarkering i mörkare granit. Värst av allt var tjärgruset som befann sig på vägen till Övedskloster, bort mot Harlösa. Undvik det om du kan!

Hur som helst Skåne är helt enkelt fantastiskt när det gäller att hitta mysiga lågtrafikerade vägar att cykla på. En kanondag helt enkelt (men det där med grus på vägen är ingen bra idé).

Fikakungen försöker övertala Ramel att öppna fik. Det ska bli spännande att följa upp det.

Inga kommentarer: