torsdag, januari 10, 2008

Blev visst mera hjul

Jag har ju funderat på ett par nya kanttrådshjul ett tag. Valet har stått mellan Campagnonlo Shamal Titanium eller Mavics R-Sys. Igår föll valet och det blev R-sys som gick segrande ur striden. Mest av en tillfällighet då jag hittade ett par nya på andrahandsmarknaden. Hämtar dem i morgon och testar dem antagligen på söndag då det blir "velodromcykling"med ECI på Bosön.

Vissa onda röster gör gällande att de är fina och lätta, perfekta uppförhjul, men inga raketer. Aerodynamiken lämnar tydligen en del att önska. Det må vara så, men jag tror de lämpar sig perfekt för uppförscykling (Italien i sommar), som träningshjul och kanske tävlinga som till exempel Luma GP (då kraschrisken är stor och det är många igångdrag och en brant knixare på varje varv). Vi får se.

Vet ju redan att de är sköna, har ju provkört Jonas. Och snygga är de också - någon däremot?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också gått och funderat på att köpa R-Sys. Skriv gärna en rad när du provat dem! Nyfiken! Har läst om dem på mavics hemsida men den informationen är ju förstås inte så objektiv.

Jesper Sundewall sa...

Jag har redan provat dem - Jonas har ju ett par. Dock bara i typ 10 kilometer. De är ruggigt bekväma men samtidigt styva och rappa. Och lätta - 1350 gram.

Vissa onda röster gör dock gällande att det är si och så med aerodynamiken som sagt. Men det lever jag med, har jag sagt att jag har ett par zipp 303 också? he he

Anette Kiss sa...

De kom på 9:e plats i Cyclingnews 2007 Reader Poll. Det borde väl säga något.

http://www.cyclingnews.com/features/2007/awards07/?id=product

Anonym sa...

Ah, och jag har ingenting på den listan än! Och hur är zipparna då Jesper? Pro-Lite gör ner Zipps dischjul på sin hemsida - inte heller så objektivt men ändå - och jag som just ska köpa!

Jesper Sundewall sa...

Zipparna har ännu inte smakat asfalt då jag köpte dem i oktober. Det är zipp 303 fälgar som sagt med Tune nav. De behöver inte vara snabba för de är så vackra att titta på... Och ruggigt lätta, typ 1150.

Zipps diskhjul kan omöjligen vara dåligt - har du inte läst att det ger ett "negative drag". Oh my god. Jag har faktiskt Pro-lites diskhjul på min tempospringare och det funkar också skitbra.