fredag, mars 14, 2008

Packa inför Italien

Min pedalnyckel fick jag i present och jag tycker att den var så fint dekorerad att jag har låtit det vara kvar. Här har jag precis börjat ta itu med att få ner cykeln i väskan och jag har faktiskt tagit mig tid att vrida lite fram och tillbaka på alla fästen för att känna hur hårt de är spända. Styret har jag ju varit på innan, men infästningsbulten till bakväxeln har jag inte lossat innan och den satt hårt jämfört med allt annat. Hoppas på att få lite känsla i fingrarna när det gäller sådant här.

Växlarna är inte bra inställda efter att ha bytt till bergskassetten och det har jag inte märkt av tidigare när jag bytt kassett. Jag vill ha fingertoppskänslan när det gäller att ställa in växlar. Ni vet den där man får av erfarenhet. Nu bara trasslar jag fram och tillbaka och denna gången fungerade det inte.

Sadelhöjden har jag säkrat med foto, tejp och minne. Det borde väl räcka? Däremot så finns det ju inget foto i världen som kommer hindra mig från att sätta sadeln lite snett när det är dags att sätta den på plats igen. Jag vet i alla fall ungefär hur hårt jag ska spänna klämman, men gissa om jag ska låta någon annan känna efter. Bara för säkerhets skull. Det har faktiskt varit ganska trevligt att strosa runt här, maila lite med andra Italienresenärer, plocka lite med cykeln och dricka espresso med go' musik i bakgrunden. Ingen stress här inte.

Det finns vissa gånger jag är glad att jag inte är längre än jag är och det brukar vara när jag är ute och reser, speciellt flyger och när jag befinner mig runt Medelhavet eller någon annanstans där sängarna är korta. Nu har jag hittat ytterligare ett område där det inte är så dumt att inte vara väldigt lång och ståtlig och det är när jag packar ner min cykel i resväskan. Ju mindre desto mindre ram. Jag var lite orolig för att jag skulle ha lite packproblem. Att det skulle bli tufft att få med sig allt. Ni vet cykelkläder, andra kläder, cykelutrustning, och så vidare. Jag ska ju trots allt vara borta i två veckor. Det visar sig att när jag har stoppat ner väldigt mycket i cykelväskan, så är det inte så mycket kvar att lägga i resväskan. Det finns i och för sig en del kvar att packa, men jag är inte så värst orolig längre.

Om jag nu har hittat en del tillfällen när jag uppskattar vissa egenskaper hos mig själv, som att jag inte är längre, så borde jag ju se till att jag försätter mig i dessa situationer då och då. Här har vi en kombination av tillstånd. Resa, kort säng i Italien och cykel med sig på resa. Ytterligare en orsak till att åka på cykelresa till Italien. Om jag av någon anledning skulle behöva fler skäl än att jag vill och har bestämt mig för det.

6 kommentarer:

Jesper Sundewall sa...

Alltså okej att du är rädd om hojjen, men det ser ut som du håller på och packar ner ett lik i väskan. Du skall cykla, inte poppa bubbelplast i italien.

Du kanske borde gjuta en frigolitform till ramen?

Fokus på rätt grejer Anette!!!

Jesper Sundewall sa...

Jag hoppas du också inser att du för riktiga gearheads genom första bilden avslöjat allt som är värt att veta om cykeln alltså:
1)Ram
2)Komponenter
3)Hjul

Är det inte dags för din kompis att få en närmare presentation?

Anonym sa...

Alltså en Cervélo R3 SL klädd i Campagnolo Record och rullandes på Mavic Ksyrium ES. Jo jag tackar, det var verkligen inte dåligt. Grattis!!

Anonym sa...

Jag som trodde att en cykelmupp hade järnkoll på sin cykel ;-). Normalt sett borde du inte behöva ställa om växeln när du byter kassett. MEN, som en känd dansdomare säger, du kanske behöver flytta "bak" bakväxeln lite så den övre trissan inte ligger för nära/på kassetten?

Katarina M-I sa...

Jag skulle vilja säga snåla INTE med bubbelplasten... Även hårda väskor går sönder när ground service hoppar på väskan för att ta sig in i flygplanet. Har sett det med egna ögon. Medpassagerarna måste trott att jag var galen när jag försökte ta mig ut genom rutan och skrek hysterisk "han går på min cykel"
Trevlig resa!
/Cykelmygga

Anette Kiss sa...

Det är möjligt att vissa kan tycka att jag är lite väl försiktig när det gäller mina fina cykel (tack sir rodney - den är helt underbar), men jag såg hur de hanterade vissa cellofodral och jag tror knappast att de var mer rädda om min cykel. Bubbelplast var en bra idé alltså.

Jag har aldrig påstått att jag har koll, men jag lär mig. Ha det gott alla så cyklar jag på här nere en vecka till :-D :-D :-D