måndag, mars 16, 2009

Vem lär av vem?

Jag har tidigare gnällt på skidåkningens masstart och sagt att de borde ta lärdom av cyklingen. Men det motsatta gäller också.

Igår såg jag på sammandraget av tempoetappen i Tirreno-Adriatico på Eurosport. Etappen tippades bli avgörande för totalsegern i loppet, och trots detta så var den totalt ospännande.

När vi kom in i loppet fick vi följa Danilo di Luca och Davide Rebellin, båda förvisso med i sammandraget men med små chanser att försvara sina placeringar då båda är relativt svaga tempocyklister. Av favoriterna fick vi följa Klöden, men helt utan information om hur han åkte - mellantidsinformation saknades helt.

Lövkvist fick vi för första gången se när han hade en kilometer kvar, dock bara kort för sen klippte man in Di Luca igen.

Nej fram för:

  • Fler mellantider där man redogör för hur cyklisterna ligger till
  • Helikopterbilder av en tempotrampandes cyklist är måttligt spännande - lägg istället krutet på att visa deras placeringar vid fasta stationer för jämförelser.
  • Och under ett sammandrag, blanda bilder från start och mål, visa inte bara sista 30 minuterna av en tempoetapp.
Nej, urk så tråkigt det var. Loppets mest spännande etapp blev de facto nästan helt ointressant. Skidåkningen kan det här med hur lopp med intervallstart skall produceras. Lär av dem. Hur svårt kan det vara.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För att inte tala om hur Skidskytte har lyckats göra succé med proffsig produktion, mellantider typ varannan km, realtids integrerad grafik.
Ostbåge i all ära (?) men jag tycker alltid det är coolt att höra Calle Grenemark rapportera skjuttiderna "stav-till-stav" på åkarna!
Varför inte utnyttja GPS-rapportering på ett bättre sätt under tempoetapper? Borde ju gå att få kontinuerliga tidsavstånd hela tiden.

Anonym sa...

Italienarna är ofta hopplösa på det här - man blir alltid lika besviken när man ser fram emot att se en spännande tempoetapp.

Men alla är inte lika dåliga på att producera tempolopp. Jag tycker t.ex. att tempoetapperna på touren är helt okej även om man ibland kunde önska sig något fler tidskontroller.

Martin