söndag, maj 10, 2009

Nejmen oj då

Jag drabbas av en lätt förvåning varje gång jag tar ut cykeln.

Har jag verkligen inte bytt kassett ännu? Nej, det har jag visst inte. Så dumt av mig. Det borde jag ju ha gjort vid det här laget.

Det är ju inte så att det är väldigt jobbigt att byta eller så.

9 kommentarer:

Jögga sa...

Shame on you! ;-) Hoppas bara att det inte är så illa att det växlar lite då o då, och inte alltid när man vill...

Anette Kiss sa...

Suck, jag vet. Nej, det är inte det problemet. Det är bara det att det är bergskassetten som sitter kvar sedan Italien. Skånekassetten ligger fin och rengjord och väntar på att bli monterad.

Joachim sa...

Du får väl göra det ännu enklare för dig: Skaffa feta högprofilhjul till Skånekassetten (typ Zipp 404, campa Bora eller Reynolds DV46) och sedan ett parr klätterhjul till Bergskassetten (typ Campa Neutron/Hyperon).
Byta hjul är ju ÄNNU enklare... :-)

Jögga sa...

Aha, då kan jag släppa min oro;-)
Om skånekassetten är blankpolerad borde det väl ändå vara ett bra skäl att lägga en minut på att byta...
Själv aktar jag mig för att smutsa ner mina pinaler, solskenscyklist som jag är ;-)

Anette Kiss sa...

Jocke - Klätterhjul säger du... Kan vara så att jag ligger steget före dig där. Inget vansinnigt märkvärdigt, men ett helt ok erbjudande. Du har mer rätt än du kanske anar.

Jögga - När du sa skäms, skämdes jag. När du säger att det är okay, lyfts ett ok från mina axlar. Nu ska jag bara... Har jag sagt att jag är lite lat ibland? ;-)

Jögga sa...

Alltså... att som cyklist ha ett ok på sina axlar funkar ju inte alls! Vi är helt enkelt inte byggda för såna belastningar ;-).

Nepp, inte med ett endaste ord har du mämnt att även du är drabbad av en liten latmask- men jag har förstått... och gråtit floder..:-))

Tycker du är liiite hemlighetsfull om hjul nu... Mina två grå ränner runt nu- ordentligt!

Appropå hemlighetsfull, undrar vem som ska på etapplopp i juni...

Anette Kiss sa...

Etapplopp??? L'Étape du Tour är i juli, så det är det inte. Vad kan det vara? Hur som helst - Vad det än är så drar jag en standardfras. Det är du värd :-)

Angående mina hjul så är det så här att eftersom jag är så vansinnigt förtjust i Campas numera gamla Ergopowerreglage och känner en viss tendens att vilja bunkra dem och eftersom jag vill ha samma system på sommarcyklarna, så passade jag på när jag fick ett erbjudande om grupp och Neutron Ultrahjul. Så enkelt är det. Snart ska jag byta grupp på min cykel. Det blir lite mekigt ju...

Jögga sa...

Äsch då, att byta grejor går både fort o smidigt! Ett glas med gott innehåll- eller två, bra musik, och det går sååå lätt ;-)

Ne, Touren är det inte... Tre dagar i Tyskland med dom blå/gula juniorerna ska det bli:-)

Anette Kiss sa...

Hm, bra tips. Det kommer säkert att vara intressant och så, men fort och smidigt? Tillåt mig tvivla. I alla fall när det är jag som utför det.

Oh! Det låter som du ska ha det riktigt bra. Hmmm igen. Nu fick jag en idé. Du skulle inte vilja bli gästbloggare här? Jag tror att det finns en del folk som gärna hade läst ett inlägg om junisarnas framfart i Tyskland. Säg bara till så reserverar vi så gärna plats till ett inlägg :-) Å du... Ha det så jäkla bra!!!