tisdag, maj 12, 2009

Dagens intervaller

Den här veckan blir inte alls som tänkt rent träningsmässigt. Men så kan det vara och bara att gilla läget. Så även idag fick det bli testcykel och intervaller. Körde 5x4/4. Alltså 4 minuter hårt med 4 minuters vila. Med så lång vila blir det knallhårda intervaller. Så klart.

Idag spexade jag till det med en liten stege och körde på 300, 310, 320, 330 och slutligen 340 watt. Orkade inte hela vägen på sista utan väggade efter 3.15. Men det är helt okej, för då körde jag i alla fall inte för lätt.

Det bra med watt (har jag sagt förut att det är bra) är att man kan se till att man inte tar i för lite. Det är annars ett lätt sätt att fuska på stegar då man skall ta i mer och mer. Det blir inte sällan så att man tar i för lite på första för då är det lättare att öka på nästa. Någon som känner igen sig.

Detta var vanligt förekommande under simkarriären när tränaren sa "5x100 prog" med myndig röst. Tog man då i för mycket på första så blev det ju både jobbigt och svårt att orka öka. Men med watten går inte det. Eller det går men det blir lite mer in your face att man är vek. Och vek vill ingen vara, man vill ju palla.

Det har diskuterats lite om vilka som skall få köra vilka lopp och inte på sistone. Jag tänker kommentera Skandisloppet i detalj, men det blir vid ett senare tillfälle.

Inga kommentarer: