måndag, maj 11, 2009

Bilder från Skandisloppet

Även om Capinordic dominerade verkade en del av dem behöva hjälp att komma i mål
Bäckstedt hoppade av cykel och gick över mållinjen i sin sista tävling
Spurten om andraplatsen

Holländaren som så när höll hela vägen
Den sista svart/vita att släppa klungan
Redan vid första varvet var klungan ett streck, och där nästan längst bak i strecket hänger jag...
Snygg inramning
Hårda cyklister
Mjuk cyklist


Resten av bilderna hittar du här

12 kommentarer:

Anonym sa...

Kan ni förklara vad ett sådant "team" som ni gjorde på en 1:2 när eran inlånade Rytz va den sista som flög av från klungan redan efter något varv???
Har ni ingen som helst skam i kroppen när man ställer upp i en 1:2 bara för att det är coolt.
Känns som man "misshandlar" tävlingen när man inte tar en 1:2 på allvar och starter när man inte änns är med och TÄVLAR på dom svenska racen i elitklassen.
Hoppas verkligen att ni har insett eran kapacitet nu och på så sett visar respekt mot kommande
1:2:orna i Sverige.

Tom sa...

Jag tror väldigt få ställer upp i en 1:2 för att det är "lattjo lajban". Sen kan man alltid diskutera var gränsen för vilka nationella statister och blåbär som ska vara med på den här typen av "stora" tävlingar. Det är samma sak på SM. Ska vi vara krassa har 70 procent av startfältet inte där att göra "egentligen", men en film men enbart huvudrollsinnehavare är ganska tråkig att titta på. Nu fick i alla fall publiken i Uppsala ett långt, vackert pärlband att beskåda ett tag, även om det kanske inte varade så länge som man kan önska. Så länge "statisterna" vet hur man uppför sig i en stor klunga och inte är i vägen och ställer till oreda ser jag ingen anledning till att loppet skulle ha haft 40-50 startande.

Jesper Sundewall sa...

Anonym: Jag ber om ursäkt. Precis som jag tycker att en ursäkt skall krävas av de som ställer upp på OS trots att de knappt kan åka skidor eller simmar 100 frisim på 1.54. Vi ställer oss alla kollektivt vid skampålen och skäms. Skäms för att vi visar förakt för sporten. För viktigast är att vinna - inte att delta. Det är väl så den gamla OS-devisen lyder.

Jag beklagar om du känner dig kränkt av vårt tilltag.

Rytz sa...

Jag vill här ta tillfället i akt och påpeka att jag faktiskt satt med i säkert fyra varv och att jag under den tiden (på varv 3 om jag inte minns helt galet) hann med att vara loss solo i säkert 500 meter.

Tack för att jag fick köra med er Jesper!

mo sa...

Ja, alltså, mr/ms Anonym.

Jag skäms. På riktigt, och ångrar kanske att jag ställde upp. Men misshandlade jag tävlingen?

Jag hoppas verkligen att det faktum att jag var för kass för att faktiskt tävla förstörde för de som till slut gjorde upp om segern.
Jag hoppas att jag inte förstörde din upplevelse som publik.
Jag hoppas också att jag inte förstörde Skandisloppets framtida rykte som en högklassig tävling.

Menar du att jag har gjort mig skyldig till något av de ovan stående punkterna?

Anonym sa...

Anonym...
Du är så duktig som vågar gnälla när ingen ser dig.

Jädrans moget.

/David - Crescendo Velo

Anette Kiss sa...

Här känner jag att jag lugnt kan kommentera, eftersom jag inte tävlar själv (även om jag kan vara lite partisk då jag tycker att CV's klubbkläder är så snygga att de förgyller var klunga - tävling eller ej).

Alltså som åskådare kan jag inte annat än hålla med Toms reflektion. Om inte deltagarna är så oerfarna att de riskerar att förstöra andras chanser till bra placeringar eller till och med orsaka krascher med sin orutin, så håller jag inte med om att de skulle förstöra tävlingen. Är det inte bara bra om unga talanger får känna på ett sådant här motstånd så tidigt som möjligt, även om de inte har en chans att vara med i topp?

För gamla avdankade vrak som Jeppe ;-) - Är inte han värd att få vara med i en sådan tävling? Cred till dig J som lägger själ och hjärta i sporten och tillsammans med andra startar en klubb med uttalade tävlingsambitioner.

För övrigt får jag ju då tillägga att jag kanske inte räknas till den sanna cykeltävlingsentusiastskaran då jag -inte tävlar - inte har cyklat mer än några år - inte kan alla gamla, dammiga koder om hur det ska fungera i eliteled i CykelSverige (för så har man alltid gjort). Å andra sidan är de initierade tävlingscykelentusiasterna sorgligt få (dvs de som vet hur det ska gå till). Det är kanske därför som cyklingen fått så lite uppmärksamhet under en lång period? Vi som inte vet bättre tycker att det är roligt med mycket folk och stora startfält, även om också vi inser att en del är chanslösa från början.

Anonym sa...

Om man kör en 1:2:a i ex. fra, bel, hol eller grannlandet danmark så skådar man sällan att 25pers. bryter redan efter 3mil.
Jag kanske har fel.. men om man deltar i en uci-tävling med en viss status, så ska väl även startfältet ha en viss status...eller??
Och har mottot "deltaga är viktigare än att vinna" så ska man nog köra dom "vanliga" svenska täv. istället för UCI-täv.

mo sa...

Anonym. Jag håller ju med dig i det mesta. Det är bara att du väljer total anonymitet och raljans framför vanligt hyfs. Annars skulle jag gärna diskutera hur man skulle kunna få till något slags kvalificering till tävlingar som kanske en majoritet av publiken vill hålla fria från de 72 deltagare som brötav 128 som bröt. För jag själv är ju ett bevis på att kunskap och omdöme inte är tillräckligt hos folk, för jag visste ärligt talat inte vad som väntade mig när jag ställde upp.

Men tills dess att du försöker förändra något på annat sätt än anonyma inlägg på teh interweb är du bara en pajas. Tyvärr.

mo sa...

Det ska alltså stå

"från de 72 deltagare som bröt av 128 som startade."

Inget annat. Vakna mo!

Kristin sa...

Jag kan endast kommentera från amatörpublikhåll, men jag kan tänka mig att det finns betydligt fler cyklister på kontinenten som håller "UCI 1:2"-klass än vad vi har här i kyliga Svedala och således kan de fylla sina lopp med jämnare startfält. Som åskådare hade det känts ganska fattigt att titta på ett race av Skandisloppets dignitet om endast 50 cyklister på startlinjen. Jag undrar även om det burit sig ekonomiskt för arrangören? Jag stördes i alla fall inte ett dugg av att så många cyklister bröt, och framför allt uppskattade jag att få se bra cykelsport på hemmaplan. Hellre ser jag 56/128 duktiga cyklister gå i mål än inga alls.

//Kristin

Jesper Sundewall sa...

Bra Rytz att du redde ut detta! Och kul att du körde med oss, hur kort eller långt det nu var. Vem bryr sig förresten? Vem räknar? Du stötte och var loss - jag menar hur många kan skryta med det?