tisdag, september 25, 2007

Projekt singlespeed

Jag håller på som alla andra.
Bygger singlespeed.


Idag blev den klar. Ramen skulle lackas i "british racing green" vilket vi alla kan konstatera att ramen inte är... Nåja, den blev helt okej.

Moderna detaljer som kolfiberstyre blandas med mina gamla vevarmar och bromsar. De klassiska tätekrade hjulen gör sig också bra tycker jag.

Skulle vilja ha en klassisk Cinelli-styrstam med emblem på. Om någon har en att sälja - hör av er!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå som alla andra? Tycker denna retrotrend är tramsig! Frihjulet anser jag vara den bästa cykeluppfinningen så varför gå tillbaka? Det är ju knappast säkert att cykla med en sån cykel och jag hoppas vi slipper se sådan ekipage på träningarna ....by the way, bromsar? Om jag förstått de riktigt rättrogna ska det vara helt avskalat från sånt också?

Jesper Sundewall sa...

Antar att du menar en "fixed". Min rackare är ju inte en fixed utan endast en singlespeed - med frihjul. Jag är inte akrobat nog att ge mig på en fixed anser jag själv. Även om jag är sugen på att köpa en Bianchi Pista.

Så det kanske är två trender - en singlespeed "fixed" och en singlespeed "non-fixed". Vad vet jag. Oroa dig inte i alla fall, jag kommer fortsatt bromsa på vanligt sätt.

Unknown sa...

Ser på posten att det var ett tag sen du la in den, men jag slänger iväg en fråga ändå. Först: jättefin hoj!

Jag tolkar dej som att du lackat ramen själv. Stämmer det? Lämnade du in den till någon? Gjorde du det själv? Vad kostade det?

För mej är omlackering av ramen det stora hindret på vägen till en fin cykel.