söndag, juli 05, 2009

Touren - etapp 1

Satt som klistrad igår och kollade på etapp 1 på tour de france. Som vanligt en katastrofalt dålig produktion där mellantiderna var snudd på obefintliga vilket gjorde det hela ganska ospännande.



Velogames började bra för mig för jag har både Cancellara och Contador i laget. Och Kreuziger. Så minst 400 poäng blev det, en alldeles strålande första etapp.



Det är lite tråkigt att det blev så stora tidsavstånd och att det inte är några bonussekunder. Det lär alltså knappast bli några spurtare som får köra i gula tröjan utan snarare ganska troligt att Cancellara får behålla den till bergen och att det sen endast är favoriterna som turas om att bära den. Lite tråkigt tycker jag, för det är lite av nöjet under första veckan, att få se tröjan byta ägare fram och tillbaka.



Tror därför också att Columbia gjorde fel som ställde över Lövkvist. Han hade kunnat vara topp 10 på prologen, och därmed haft en rimlig chans att vid något tillfälle köra i gult. Nu kom istället Kirchen in på 109 plats. Godnatt med den chansen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alla vet väl att Columbia ställde över Lövkvist pga att det läckt ut att han förhandlar med ett nytt stall? Nähä, men så är det i alla fall.

Jesper Sundewall sa...

Ser man på - intressant synpunkt. Har du lite mer detaljer kanske? Vilket stall osv.