onsdag, juli 08, 2009

Onsdag med dubbelkungen

Jag har en god vän som inte bara nöjer sig med en Cervélo utan han har två. Inte heller duger en pallplats utan vid senaste tävlingstillfället knep han två. För att inte tala om att han är en mästare i dubbelfika. Idag dubbelfikade vi inte, men cykeltiden blev lite längre än vi hade tänkt från början. Nästan dubbel så lång som vi pratade om först. Det är inte helt ovanligt när vi två släpps ut på vägarna själva. Ingen av oss har något emot att cykla långt precis och så har vi det här med att uppskatta avstånd och ha koll på kartan. Ett klipp från ett telefonsamtal under rundan sammanfattar det hela.

"Ja, jag är ute och cyklar med Anette.
...
Var vi är? Ja, på någon åker någonstans, med cyklarna under oss och asfalt under cyklarna."

Alltså vi hade faktiskt mer koll än så, men idag har vi cyklat på många vägar som vi inte tror att vi har varit på innan och vi hittade mycket stråk med nylagd, svart asfalt med vackra sträckningar och lite trafik. Vardagslyx.

Dubbelkungen nöjer sig förstås inte med ett pass den här dagen, utan det ska vara två. Om några timmar är man ute med cykeln igen alltså, med undantag om det börjar regna. Egentligen är jag rätt nöjd med de 5h30 som vi redan fått ihop i sadeln idag och jag funderar på hur jag ska komma ur det här med hedern i behåll nu när vädret verkar hålla sig regnfritt. Dubbelpunka kanske?

Inga kommentarer: