torsdag, juli 09, 2009

Onsdagskväll med den dyre Jonas

Jonas påstår att jag började samtalet med "Du låter trött", men jag hoppas att jag klämde ur mig någon hälsningsfras först. Det är tyvärr inget som jag kan säga med bestämdhet, för jag var trött. Ut med cykeln vid 9, hem vid 15, äta, sova en halvtimme på balkongen, bli väckt av Peter som ringde om Soldespurten... Sedan ringde jag yrvaket Jonas och jag hade nog inte vaknat ordentligt för det var lite sakfel i informationen som jag gav honom.

Hur som helst har jag ju ivrigt pratat om detta bedårande Team Solde, folket runt omkring och deras genuint trevliga onsdagsspurter. Det var alltså dags att inviga Jonas. 17.45 gav vi oss iväg på slingriga omvägar, kom fram till mötesplatsen, konstaterade att vi var väldigt tidiga, cyklade och mötte upp Petter och Peter från Bjärred och begav oss tillbaka till blomsterkiosken och mycket riktigt - Även Jonas är numer bedårad. Tack för igår Soldefolket.

Eftersom jag var en smula trött var vi bara med en liten stund i början av rundan innan vi vek av tillbaka mot Lund. Någonstans så vände sig den dyre Jonas om med det där djävulska leendet som bara storebröder kan fyra av och sa att nu skulle det gå lite fortare. Det gjorde det. Jonas drog och jag låg limmad intill hans bakdäck och använde mig av en devis som jag lärt mig av en envis norrlänning. "Trampa, dra, trampa, dra." Det fungerade så väl att när vi väl slog av på takten kände jag mig uppiggad. Tillräckligt uppiggad för att ta en stående spurt några minuter senare uppför en liten knäpp. Den varade inte så länge, men den kramade ur det sista ur mig. Mycket nöjd låg jag och småtjattrade med Jonas, lugnt trampande. Det fick jag inte göra länge till. "Nu går det lite fortare fram till Stora Uppåkra", sa Jonas helt plötsligt. Men... men... Vi hade ju redan kört fort och jag var ju helt slut och...
"Trampa, dra, trampa, dra." Den här gången började jag känna illamåendet när hjulet som min existens bestod av för tillfället äntligen saktade ned lite. Efter det tog vi det lugnt hela vägen tillbaka och jag var nöjd med det. Jag är även rätt nöjd med antal timmar i sadeln under gårdagen, runt 8 timmar. Det fick väl bli dubbel dos igår, påverkad av dubbelkungen som jag var och sedan blir det ju inget idag heller, för första gången under den här semestern.

Inga kommentarer: