onsdag, juli 22, 2009

Dagens tips - fråga på rätt ställe

Jodå, vi hade införskaffat karta, men det är inte så att den talar om vilka vägar som är vackra och intressanta cykelvägar. Det är inte säkert att vägarna som finns på kartan existerar ens, vilket jag kanske berättar om senare. I alla fall för att få lite vägledning, tog vi oss till ett ställe med hopp om hjälp - En cykelaffär.


Det visade sig att vi hittat alldeles rätt. Mannen i butiken kallade genast på en av sina cyklande kunder och sedan blev vi ståendes småpratande, säkert i en halvtimme. Efter att de hade godkänt våra vader, när de sinsemellan diskuterade om vi skulle klara stigningarna eller ej, så kom tipsen duggande. Då de blev helt lyriska när de pratade om området kring Sewen, insåg jag snabbt att jag ville cykla där. Det var för övrigt där vi kom in i en evighetsloop, när vi frångick deras råd och testade kartans pålitlighet, men som sagt, det kommer kanske mer om det sedan.

Första tipset från dem, där vi hostade något om Col de La Schlucht, följde vi helt och hållet, vilket vi gjorde rätt i. Som ni ser på kartan (som visar en del av rundan), är det trevligt slingriga vägar där. En skön första tur, som gav mersmak på området.



Först kom vi sedan kom de tuffa grabbarna. Vi slapp regnet.



Hur som helst, om ni är i Alsace och tvekar om vägval. Gå in till Velo & Oxygene i Colmar. De är hur trevliga som helst.

Inga kommentarer: