tisdag, juni 22, 2010

Jag tänker så här

Läser olika referat från Sub7 satsningar på Vätternrundan som inte gick hem. Flera var nära men ingen nådde hela vägen. Helt klart är dock att det finns en hel hög urstarka cyklister i vårt avlånga land. Det är väl inte så förvånande. Förvånande är dock att när man letar sig ut på tävlingar runt om i vårt rike så är det många av dessa som inte syns till.

Vätternsatsningar i all ära, det är en kul grej, men visst vore det ännu roligare om fler av de som kan plåga sig i 42 knyck i 7 timmar tävlade mer. Snacka om att veterancyklingen i Sverige då skulle få sig ett fantastiskt lyft.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du får kolla närmare på resultaten då kan du se att nästan alla i sub7 gruppen tävlar i elit, veteran och senior, lika så i Conti Test Team och massana bl.a Glen Dahl.
/GG

Mats sa...

Jag börjar nästan tycka att det ska finnas officiella resultatlistor på Vättern. Och givetvis ska man skilja på motionärer och tävlingscyklister (dvs de som har tecknat licens). De licensierade cyklisterna får starta i sub9 - gruppen (eller helst någon annan dag - typ ett "öppet spår" på fredag och ett "gran fondo" på lördag). Tror även att vägarna måste stängas av på "grand fondot" i och med att det blir livsfarligt med ett gäng på 200 cyklister som kör 45 km/h bland bilar. Och i "öppet spår" ska det vara förbjudet att anmäla grupper. Detta för att göra Vättern säkert och rättvist för alla.

Detta är mina tankar om Vättern i dagsläget.

Jesper Sundewall sa...

GG: visst är det så. men många av dem tävlar ganska sällan - men alla kommer till Vätternrundan. Jag menar bara, tänk om alla kom till Veteran-SM - vilket race det skulle bli.

Och skall vi ha ett grandiost Gran Fondo lopp med avstängda vägar och stort pådrag tänker jag att man kan hitta en roligare bana än Vättern Runt. men visst skulle det vara kul att prova Vätternrundan Gran Fondo. med masstart!

Mats sa...

Precis. Ett gran fondo med masstart dagen efter den vanliga rundan med avstängda vägar (tror även att Bernt J hade detta som förslag i ett nummer av Cykla förra året). Detta lopp ska vara för de som är sugna på att cykla riktigt fort. Sedan kan den vanliga Vätternrundan vara som den alltid ha varit (då snittiden var närmare 15h än 12h - och de bästa cyklade runt 9h istället för 7h).

Anonym sa...

Om jag tittar runt omkring mig så är nog tävlande i veteranklasserna mest för dom som inte hann "mäta sig färdigt" eller har börjat att tävlingscykla relativt sent.

Dvs har du tävlat under de år då du kan vara som bäst och dessutom satsat hel/deltid så har du oftast tävlat färdigt. Du kanske inte har cyklat färdigt, men att harva runt med nrlapp och jaga resultat som gubbe har ingen högre prioritet.