onsdag, juni 11, 2008

Årets höjdpunkt

Nästa fredag, på midsommarafton, cyklar jag Solleröloppet. Solleröloppet skall, om man skall tro kännarna, det ballaste och kanske mest prestigefyllda cykelloppet i Sverige (SM borträknat förstås - jag menar lopp som återkommer varje år på samma bana).

Vi kör hela gänget i seniorklassen. Förra året var David 16:e man och han siktar på att förbättra det i år. Kanske inte låter så bra, men betänk att loppet har över 100 startande och går på en stentuff bana. Jag känner mig återigen som en total novis och har lovat att agera hjälpryttare om det behövs.

Veckan efter är SM-veckan så vi stannar i Dalarna men flyttar Camp Crescendo till Falun. Jag kör tempoloppet och linjeloppet i H30. Pga den nya klassindelningen slås klubben i spillror och jag och Patric blir ensamma i H30 medans övriga kör i H35. Banan runt Falun ser tuff ut på papperet med sina 3 stigningar varav två skall vara ganska tuffa. Och dessa skall man över ett tiotal gånger. Aj aj aj säger benen redan nu.

Tempot har jag inga ambitioner med. Vet att jag inte kan slåss om någon bra placering utan jag är där för att få en bra "genomkörare" och för att, så småningom, kanske bli en hyfsad tempodude.

Hur det än går så skall det bli skitkul.

2 kommentarer:

Anonym sa...

You said ... genomkörare

Jesper Sundewall sa...

how can i resist - jag tar varje chans som ges. bara för att jag vet att därute finns någon/några som förstår precis. PRECIS. vad jag mnear.