tisdag, november 13, 2007

Stort test – men det var inget för oss

Personligen så var jag väldigt tveksam till upplägget, men han är ju en Hedersmupp som känner till det här med cykling och jag kunde ju inte bara avfärda metoden när en sådan dignitet som Roberto Vacchi använder sig av det här sättet. Sagt och gjort.

Testet utfördes under smått förlägna former och det är första och sista gången som cykelmupparna kör i balaclava när solen skiner från en klarblå himmel en varm höstdag. Vi hade fått hjälp av professionella testförare att sätta på lite spoilers här och var på våra cyklar, så att vi in princip var oigenkännliga. Det kan ha varit efter den här händelsen som Department of Homeland Security kom oss på spåren och antog att vi kunde vara ett potentiellt hot mot den fria världen. Jag vill passa på att ta tillfället i akt och klargöra att det enda det handlade om var några förvirrade cykelmuppar som inte riktigt vet hur de ska föra sig i världen när hela ens tillvara blir upp- och nervänd. Förlåt ut- och invänd ska det förstås vara.

Det är lika bra att erkänna det med en gång. Vi blev så förvirrade att vi hade svårt att fylla i testprotokollet och den här förvirringen drabbades vi av allihop. Vi har svårt att vetenskapligt bevisa vilka skillnader det här med ut- och invända cykelbyxor medför kontra det mer vedertagna sättet att bära våra signaturkläder.

Det enda vi kan göra är att rekommendera individer som vill prova metoden att iaktta oerhört stor försiktighet. Liksom med rusdrycker kan det vara så att vissa (HedersMupp Roberto) tål det bättre än andra (cykelmuppar.se-skaran). Du får också vara medveten om även om du inte drabbas av den här styrstångsförvirringen, så kan andra i trafiken drabbas av ditt beteende. Möjligen kan dina medcyklister drabbas av okontrollerbara och förklarliga skrattanfall, vilket försämrar deras förmåga att framföra sina vackra skapelser.

Eftersom det finns en expert på området (han verkar göra det då och då) vände vi oss till honom och Roberto förklarar följande för oss:

"Ni kanske tror att jag är en passionerad cykelidiot som bara låter andra föra sporten framåt. Nej, där har ni fel, jag är en väldigt nyfiken man, faktiskt. Jag hade ju två syften med detta. Det ena var att känna om det var speciellt stor skillnad. Och det var det faktiskt inte. Den enda skillnaden var att snitthastigheten drogs ner okontrollerbart efter "upptäckten".

Den andra anledningen med denna studie var ju att se hur lång tid det tog för Anders Adamson att upptäcka att byxorna var vända åt fel håll sett till hur det brukar vara (för vem har egentligen bestämt att det ena utesluter det andra sättet att klä på sig?). Det var ett klart minus för Anders att han inte såg det förrän fyra kilometer in på rundan, ett klart underbetyg. Och så kallar tokfan sig för expert..... Dags att byta ut gubben.

Slutsatsen är att jag trivdes med detta nya mode. Jag tror jag har satt igång en trend.
"

Där har i det svart på vitt (eller vitt på svart i detta fallet). Hedersmuppen Roberto Vacchi har möjligtivs startat en trend. Det ska bli spännande att följa fortsättningen i cykelvärlden.

Inga kommentarer: