onsdag, oktober 10, 2007

Cykelhelg i Lund

Det har varit tyst i några dagar. Kanske trodde ni att det betydde att jag hängt upp cykeln för säsongen? Oh nej. Jag har varit i Lund och hälsat på min muppiga bror i dagarna fyra. Det faller sig ju så lämpligt att jag ofta måste åka till Lund för att jobba och då kan jag förena nytta med nöje.

Resan ner var en utmaning. Eftersom jag skulle åka tåg så var jag tvungen att packa ner cykeln i den inte så lilla cykelväskan. Som om inte det var nog skulle jag ha med mig Jonas nya hjul också. Såg ut som en riktig packåsna på väg till stationen men det gick på något sätt vägen.

Det är ganska roligt att gå runt med cykeln i väska eftersom det ofelbart drar blickarna till sig. Alla tittar på monstret till kappsäck och man kan se hur de undrar ”vad finns däri?”. Det leder till spontana samtal med främlingar och det leder till möten med andra cykelnördar vars vana öga lätt känner igen plastschabraket.

Väl i Lund gick vi in i träninslägermode. Totalt hann vi med 26 mil på tre cykeldagar och däremellan ett styrkepass. Kvällarna ägnades åt att surfa cyklar och prata om hur schwinigt bra vi ska vara på att cykla nästa år.

Nästa onsdag påbörjar jag min quest för den eviga sommaren – då åker jag och cykeln till Zambia i 7 veckor. Känns bra att veta att jag snart cyklar i kortbrallor igen...





Våfflor vankas vid Vombsjön

Inga kommentarer: