söndag, december 30, 2007

Oskulden rök

Det är något jag inte berättat för er.

Det här hände en lördag för två veckor sedan. Det var jag, Göran, David, Mats-Olov och en kille till (förlåt! jag har glömt ditt namn) som skulle ut och köra cross. Eftersom jag inte har någon cross så fick jag låna Görans fru Gunillas. Tack för det.

Det något udda var dock att crossen var utrustad med Shimano. För första gången tvingades jag alltså kompromissa på mina ideal och grensla en shimanocykel. Jag intalade mig med att det var okej eftersom det var en CROSS och inte en RIKTIG CYKEL.

Första halvtimmen svor jag över det underliga systemet med att man växlar på samma sätt - bara på olika spakar. Andra halvtimmen irriterade jag mig över att avsaknandet av klonk- och bankljud vid växling. Ni som har cyklat med campa vet vad jag menar. När man lägger in en tyngre växel och det bara smäller i hela ramen. "KLONK". Mmmm, jag ryser bara jag tänker på det. (tips: skaffa diskhjul, då smäller det så du tror att ramen går i bitar varje gång du växlar).

Trots min negativa inställning till Shimano är det faktiskt så att jag skulle kunna tänka mig att köpa en shimanoutrustad cross - bara för att det är billigare (tror jag det). Dock inte vanlig cykel. Eller så gör jag som Göran som hävdar att han var tvungen att ha Campa Record på crossen för att det var vid den tiden de enda handtagen som kom i kolfiberutförande. Och han fryser så lätt om händerna. Och kolfiber leder ju kyla sämre...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men åhhh! Inte ett nytt märkeskrig... Under decennier har det varit krig mellan Mac och Pc. Skall det nu bli samma sak mellan Campa och Schimano?

Okej för att man har sina favoriter, men måste man dissa det man inte har så fort man har chansen?

Jag kör både Mac och Pc, jag har både Campa och Schimano så jag har med andra ord dubbelt så stort marknadsutbud att välja bra prylar från. Win-win för mig alltså ;-)

Stina sa...

Jepp, yes, ja, så är det. Välkommen i klubben :-D. Gott nytt år!