torsdag, september 18, 2008

Jeppe i gymmet

Nu har jag inlett vintersäsongen i gymmet. När jag var tonnis så älskade jag att hänga i gymmet. Vi var där före och efter simträningspass och kunde lyfta vikter precis hur länge som helst. Då var målet att få störst biceps och häftigast pecs och jag låter det vara osagt vem som vann (om nu någon gjorde det).

Idag är gymromantiken sedan länge historia. Nu går jag dit och kör min grej, men jag tycker inte att det är särskilt roligt. Visst, det är kul att träna och ta ut sig, men jag trivs inte alls längre i gymmiljön. Jag går inte därifrån med det leende på läpparna som jag kan ha efter en härlig träning på cykeln. Jag längtar inte tills nästa gång jag skall dit.

Så tänker jag att det kanske blir bättre. Kanske kommer jag in i det igen och då blir det kanske roligt och stimulerande. Men i ärlighetens namn tror jag inte riktigt på det scenariot. Snarare blir det väl så att jag gör det jag ska - med nästa cykelsäsong på näthinnan. För då, då skall jag skrämma bort alla med mina kycklingklubbor. Släng dig i väggen Chris Hoy.

10 kommentarer:

Niklas sa...

Du får skaffa en MTB och följa med ut och halka runt i skogarna i vinter istället för att stå i en trång lokal som stinker gammal strumpa.

Jesper Sundewall sa...

Faktiskt! Men ännu bättre - det ena behöver inte utesluta det andra... För jag tror på styrketräning, även om det är boring!

Niklas sa...

Sant, en kombo är nog bäst. För det finns vinterdagar man inte gärna ger sig ut och slirar runt. Och en del dagar då man inte kan se en meter framför sig pga snöfallet (jag har upplevt båda).

Anonym sa...

Ryck och stöt. Dels står inte bättre helkroppsträning att finna, dels är det aldrig tråkigt eftersom man får lite av den adrenalin-/endorfinkick som konditionsträning kan ge.

Anonym sa...

Det går också att styrketräna på cykeln, vi är ett gäng som kör intervaller med 53-12 utväxling i km-backar! Du får både syreupptag (hög puls) och benstyrka, jag lovar!

Jesper Sundewall sa...

Ja, fast det där med intervaller på tunga växlar råder det delade meningar om. Det finns de som menar att det är mer av "tempo med låg kadens - och varför skulle man vilja köra det..."

Men men, vägarna till Rom är många. Huvudsaken man kommer dit.

Anonym sa...

Styrketräning på gym (drygt en månad när man kör igång med vinterträningen) och styrkeintervaller på cykel varvat med intervaller med hög kadens tycker jag är det bästa sättet att lägga en bra grund. Har lyckats höja min tröskeleffekt med runt 150 watt på ca två månader med det träningsupplägget (förvisso från nov till jan - men ändå...)

M

Anonym sa...

"tempo med låg kadens - och varför skulle man vilja köra det..."

Grunden i landsvägscykel är Tempo! En god tempocyklist är i regel också en god linjecyklist. Att tro något annat är att stoppa huvudet i den berömda sanden. Var det inte du som ville bli bättre på tempo? Att göra ett ryck från klungan som sedan bara håller någon km, vad är det för mening med det? Nä, mer tempo åt folket!

Jesper Sundewall sa...

Anonym - absolut! Men det är ju tempo på hög kadens jag vill bli bättre på ;)

Anonym sa...

hög eller låg kandens är av underordnad betydelse, det är ändå watten som räknas!