onsdag, augusti 08, 2007

ECI-Milen - Tempopremiär

Min nya kompis har rastats alltför sällan den senaste tiden. Ikväll fick den dock chansen att på allvar visa vad den går för. Det var dags för tempopremiär.

ECI-Milen (som bara är 8 kilometer) stod på programmet. Kvällens tävling var den tredje av totalt fyra deltävlingar. Då jag missat de första två var jag inte aktuell för sammandraget utan kunde tävla utan press (som att jag hade haft någon press annars?).


Hur som helst. 8 kilometer lät löjligt kort men banan är grym och ger inte många tillfällen till vila utan det går upp och ner mest hela tiden. Efter att ha rekat banan värmde jag upp som sig bör, på trainer, i cirka 20 minuter till. När jag såg nummer 7 svischa förbi började jag så sakta dra mig mot start. Lite väl sakta kanske för starten låg nämligen 500 meter bort och när jag möter nummer 10 (jag hade 11) ja då börjar jag bli orolig. Ingen skada skedd dock, jag kom till start med 40 sekunder tillgodo, ordentligt uppvärmd vid det laget
10 minuter och 51,3 sekunder senare gick jag i mål. Jag slutade dock cykla först efter 11 minuter och 10 sekunder eftersom jag missade vart målet var och trampade på som besatt tills några vänliga själar upplyste mig om att jag faktiskt redan hade gått i mål.



Hur stod sig då tiden i sammanhanget? Jo, ganska bra faktiskt. Under 11 minuter anses tydligen vara ganska bra. Vinnaren, Bengt Gingsjö, hade 10.27 - jag var alltså endast 24 sekunder efter. Placeringen blev väl runt de 10 - tror jag. Många Hofvare på plats och Ivan körde starkt på 10.39. Martina kapade hela 2 minuter på sin tid från förra gången. Kul!
Nästa onsdag går sista deltävlingen och då skall tiden kapas. Ska jag också se om jag kan bräcka dagens snittpuls som landade på 192.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stabil insats som vanligt Jesper. Jag ser fram emot rapporten från nästa deltävling.

Anonym sa...

Dags att investera i en tempodräkt kanske? ;)

Jesper Sundewall sa...

Alltså jag vet och det kommer att göras. Önskar bara att de inte var så fula men det är väl bara att gilla läget antar jag. Skoöverdrag måste jag ju också ha för att vara fullkittad.