tisdag, augusti 21, 2007

Dokumentationsiver

Det här är vad det verkar vara, nämligen en dokumentation i ord och bild av dokumentationsiver (visuellt tema) och vad det resulterar i när Cykelmupparna åker till Frankrike.

Det börjar redan innan vi har kommit iväg. Eftersom vi var fullt upptagna med att packa så är det lika bra få lite hjälp med den viktiga sysslan att dokumentera och därmed ges också tillfälle att dokumentera den som dokumenterar.

Ibland, när man fotograferar ett motiv får man bonus i form av cykelintresserade som dokumenterar cyklister samtidigt som man själv dokumenterar tävlingsförloppet. Det var många personer som ville ha lite fotodokumentation med sig från Tour de France. Rättelse - stryk ordet ”lite”.



Ibland kan man fånga mindre smarta idéer som att lägga sig i vägen för cyklisterna för att få en bra bild. Kanske det resulterade i en bra bild, men som sagt det var en mycket en dålig idé.
Man kan fota cyklar.
Man kan fota andra cykelmuppar
Man kan fota sig själv
Man kan fotografera en cykelmupp som trasslar med sin kamera
...eller cykelmuppar som faktiskt fotograferar

Sedan börjar det...

Cykelmuppar som fotar cykelmuppar.


En cykelmupp som fotar en reflektion av sig själv när han fotar.
Och en variant av det temat.
… och sedan kan man alltid fotografera en cykelmupp som fotar cykelmuppar. Där den ena tittar på den cykelmupp som fotar cykelmuppar, varav den ena cykelmuppen är den som fotograferar cykelmuppar, varav den ena cykelmuppen är den som tittar på den som... Ja och så in i någon slags evighetsloop.

Inga kommentarer: