söndag, juni 03, 2007

Cykling i Washington

Jag har varit på resande fot igen. Denna gång styrde jag kosan till Washington - tyvärr för icke-cykelrelaterade aktiviteter. Var dock inte oroliga, jag skall inte tråka er med detaljer om dessa.

Washington är en trevlig stad. Unga människor, vacker arkitektur, god mat. Allmänt härligt. Jag hade gärnat stannat några dagar till. Framförallt hade jag velat ha en cykel. För cyklar gör man i Washington. Mer än i de flesta andra amerikanska städer jag besökt. Single speed är hett (precis som här). Gärna en fixed byggd från en gammal klassisk stålram (Peugeot, Raliegh, Colnago etc). Och gärna med konstiga styren till. Ibland är dimensionerna något absurda - se bilden.

Och precis som sig bör i en stad med många cyklister finns den där cykelaffären där alla hänger. Alla cyklister som rakar benen och cyklar fort alltså. Där de spenderar massor av tid och kollar på cykelsaker, pratar om cykling. Ja, ett klassiskt cykelaffärshäng alltså. Precis som jag gärna gör på Cykelcity i tid och otid.

I Washington heter affären Bicycle Pro Shop och ligger i korsningen av M Street och 34th Street. Väl värd ett besök om ni har vägarna förbi. Jag besökte även ett par andra cykelaffärer, till exempel City Bikes, men den var mer inriktad på "vanliga" cyklar och MTB. När jag var där höll en kille precis på att prova inställningarna på sin splitternya tempocykel (bilden). Det förde givetvis tankarna till min egen dito. I morgon ska jag testa sittställning med mera och på tisdag skall skönheten vara klar att hämta. Mer om det då förstås.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk vad snabbt du kom in på cyklar igen.....