lördag, april 12, 2008

Nedräkning igen


Idag vaknade jag fullt medveten om att ett gäng åker ner till Misano Adriatico och de kommer att få det så bra. Själv hade jag planerat att ta en distanstur, delivs själv och delvis med sällskap, men jag kände mig helt slagen när jag vaknade. Ett kontroll av vilopulsen avslöjade att den låg bra mycket högre än jag hade tänkt mig, så jag gjorde något helt oväntat... Trots hyfsat väder så satte jag mig på trainern. Att välja trainer framför ett pass ute när det är acceptabelt väder ute? Största skälet var väl att jag har mycket mer kontroll på hur jag belastar mig på trainern än utomhus. Lite tråkigt, men rätt förnuftigt.

Att jag kan vara så förnuftig beror kanske på att jag har något att se fram emot. Om fyra veckor så är det jag som är på väg ner till Italien igen. Jag drömmer om cyklar i sin rätta miljö, vackra omgivningar och så dessa ständigt närvarande berg.


Härliga fikapauser inte att förglömma.

6 kommentarer:

Stina sa...

Lyllo dig som snart ska iväg igen! Jag njuter fortfarande av vår Mallisresa... Nästa resa ser ut att gå till Alperna, som den ni gjorde i fjol. Längtar redan sjukt mycket dit. Men först får det ta och bli vår! Hoppas allt är bra!

Anette Kiss sa...

Jag har upptäckt att jag måste ha lite resor inplanerade precis när jag har kommit hem från en resa för att minimera den hemska postunderbarcykelresapaniken som annars kan ta över delar av tillvaron.

Oh, ett bra val som rekommenderas varmt. Var har ni för anhalter inplanerade på resan?

Anonym sa...

Hej! Jag åker till Italien om två veckor och kommer vara där i drygt 2 månader (mest i Toscana men även Garda o dolomiterna (girot så klart!)). Har du några bra tips på cykel o annat? /Micke

Anette Kiss sa...

Två månader!!! :D
Bra prioriterat. Grattis.

Här känner jag att jag tryggt kan ge dig tips eftersom jag inte har cyklat där själv ännu ;)

Dolomiterna blir det i sommar och Bormio: Passo Sella, Fedaia och Pordoi finns med i planeringen, liksom Stelvio och Gavia, men Mortirolo får vänta till en annan gång. Resan avslutas med Zoncolan. Är det tänkt... Det blir tufft. Det kan ju vara en del tips om du är ute efter roliga stigningar. Det beror ju helt och hållet på var du är i och kring Dolomiterna.

På samma sätt beror det ju på var du är i Toscana. Monte Carpegna (Cippo) ligger ju inte långt från Toscana tex och det är en trevlig liten stigning, men inget jag absolut skulle lägga tid på om jag inte befann mig inom ett avstånd, så jag kunde cykla dit och tillbaka på samma dag.

I trakterna kring Gardasjön så ska det finnas hur mycket vackra vägar som helst.

I och med att du ska vara där så länge så kanske du skulle investera i någon bra bok. Det kan också vara värt att ta kontakt med Assessorato al Turismo för olika distrikt för att höra om de har några bra cykelkartor. I Rimini har de tex en alldeles utmärktk karta gratis med 20 turer utmärkta inklusive höjdprofil. Det är service det.

Hoppas att du får en härlig tid där. Sannolikheten är ju rätt stor.

Anonym sa...

Visst är det bra prioriterat! Det gäller att utnyttja sin föräldraledighet på bästa sätt...

Tack för tipsen! Lite stigningar skall jag nog plotta in. Hittills är bara årets avslutande berg, Alpe di Pampeago, inplanerat eftersom jag lyckats fixa hotelrum mitt i backen!

Jag kanske har ett tips som jag nyligen läst om. Monte Serra utanför Lucca i Toscana skall vara en bra stignig och ett berg som många proffs testar sina ben i. Tydligen har Basso varit snabbast upp till toppen på strax under 16 minuter...

I närheten kan man även bo på på ett litet agriturismo som drivs av självaste Andrea Tafi som även ordnar träningsrundor! Vore ganska coolt...

http://www.ilborghettodiandreatafi.it/home.asp?l=uk#

/Micke

Anette Kiss sa...

Tack för tipset. Var givetvis inne på länken och kunde inte låta bli att le åt namnen på lägenheterna och åt en del av engelskan:
"The price will change occording to number of partecipants and it's necessary to ask it to company directly."

Första reaktionen: "Jag vill också dit. Kanske inte i är, men nästa... Måste börja nysta lite i det i alla fall :)"