fredag, mars 30, 2007

Bikers i läder och nylon

Cirka 15 kilometer utanför Södertälje, en route Nynäshamn, ligger Rosenhill. En liten by vid foten av en kulle. I Rosenhill finns ett fik som på helgerna drar till sig massor av bikers. Fiket är till synes oansenligt, skulle lätt kunna misstas för en vanlig sunkig vägkrog för den som bara kör förbi. Det ligger precis som en vägsylta i ett enkelt trähus med den obligatoriska bensinmacken framför.

Rosenhill är dock ett mecka för bikers. Och då menar jag ALLA typer av bikers. Vi i min klubb, Fredrikshof, brukar alltid stanna där för en fika på våra långa helgturer. Andra klubbar som CK Valhall gör också gärna ett stopp för att äta bullar och kakor och diskutera cykling. Andra ensamcyklister dyker också upp.

Fiket är också ett eldorado för bikers på motordrivna cyklar. Oavsett om man kör enduro eller glider runt på sin välpolerade Triumph stannar man där under söndagsturen.

Det är den här mixen som gör Rosenhill till en sådan rolig syn. På helgerna kryllar det alltså av mer eller mindre tanig cyklister i sina tajta nylonoutfits. Dessa trängs med tuffa bikers i skinnställ och Hulk Hogan-mustascher samt enduro wannabes som ser ut som kloner av Håkan ”Carla” Carlqvist. Vi cyklister tycker ju att vi är tuffast eftersom vi har cyklat dit av egen kraft. Motorcyklisterna tycker nog snarare att vi är ganska töntiga i våra kroppsnära outfits.

Det är svårt att beskriva närmare hur roligt det här mötet ser ut, men jag hoppas kunna erbjuda bilder senare under våren. Och för er som inte kan bärga er – ta en tur till Rosenhill vid lunchtid på söndag.

Inga kommentarer: