tisdag, september 09, 2008

Armstrong tillbaka i sadeln?

Det ryktas om att Lance skall göra comeback nästa år. Jag trodde han hade fullt upp med att hångla med celebriteter och gå på modeveckan i New York. Kate Hudson, nån av de där Olsen systrarna och så vidare.

Hur som. Comeback alltså.

Jag har respekt för Armstrong. Killen var grym och vann ju sju tour de france i rad. Respekt kompis. Men samtidigt är han ju bara för tråkig. Kanske är det något som kommer med att vara bäst. När jag tittade på SVT-dokumentären "vägen till OS" inser man ju att för att bli bäst i världen måste man kanske vara ganska tråkig.

Eller det är fel att säga tråkig. Men i alla fall ANAL. Carolina Klüft får panik om hon inte sover sina 8 timmar. Armstrong vägde kolhydrater och var allmänt fascistisk med det mesta, Stefan Holm gör regressioner på korrelationen mellan hotellrumsnummer och hoppade höjder (typ). De är ju fan smått galna hela bunten.

Men så finns ju undantag. De som är bra, ibland till och med skitbra, men samtidigt färgstarka. Nedan några av mina favoriter:

  • Mario Cippolini (självskriven etta)
  • Marco Pantani (dopning till trots - han gjorde cykel till en fröjd under sina glansdagar)
  • Jens Voigt (suicidala mastodontubrytningar)
  • Magnus Bäckstedt (ren hårdhet)
  • Fabian Cancellara (samma som Bäckstedt)
  • Jacky Durand (som i touren nästan alltid stack från km 0)

3 kommentarer:

Simon Wiberg sa...

Sjysst lista, framförallt nummer 1 känns som en tilltalande cyklist.

Anette Kiss sa...

Det som hade gjort den mannens CV komplett hade varit om han dykt upp på Ritter Classic 2007...
Fast det gjorde han ju, eller... Hur var det nu?
Nej, just det ja, det regnade lite ;-)

Anonym sa...

Fast varför begrensa sig till cyklister och utlänningar? Det finns ju en och annan svensk typ Wassberg : Mjölksyra? Den skiter jag i! Stenmark : hä bara å åk!

Bernt Johansson kanske inte är färgstarkast men hans träningsdagbok from årskiftet 75/76 fram till OS-guldet är för cool! lördag 5/1, 22 mil, söndag 6/1, 25 mil osv osv osv, torsdag 3/7, 20 mil, fredag 4/7 18 mil + lite kontroll av cykeln, lördag 5/7 OS-guld, söndag 6/7 lugnt distanspass.....os-guld? En normal notering i träningsdagboken! Avslappnad attityd skulle jag vilja säga! En annan träningsnarkoman att minnas är Anders Gärderud som bekant också tog OS-guld. Han skrev boken Född till löpare? I den beskriver han formeln 2x7x52x4 där 2=antal pass om dagen, 7=antal dagar i veckan, 52=antal veckor och 4=antal år dvs vad som krävs för att bli medaljaspirant i ett OS. Han ifrågasätter alltså att man skulle vara född till löpare utan menar att det bara handlar om hårt och långvarit arbete. Kopplingen till cykel är given!