onsdag, december 05, 2012

Inte top 100 ens idag...

Snöstorm idag, så nu tänkte jag att jag skulle väl slå personligt rekord på munkbroräknaren. Inte många som cyklar till jobbet vid 7-snåret i snöstorm kan man konstatera.

Igår var jag 156a på munkbron så med vädret i åtanke var jag övertygad om en topp-100 placering idag. Och visst var det nära...


Nu framgår förvisso inte hur många cyklister som var cyklister som kom hem sent och inte cyklister som åkte till jobbet tidigt. Jag vet inte heller vid vilken tidpunkt som räkneverket nollställes. Vad jag vet är dock att en normal höstdag ligger räknaren på drygt 5000 vid 17-tiden. Nu när vintern kommit är 75% vips borta. Så jävla skönt att få cykla ifred igen.


Jag ska erkänna att jag när jag kom ut i morse var lite skeptisk till huruvida jag skulle palla med att ens ta mig upp för backen. Smala sommardäck är en utmaning på oplogad cykelbana med gamla spår under spetsade med salt. Skam den som ger sig dock.

Hamnade i ett meningsutbyte med en taxichaufför som tyckte att jag, för min skull, inte skulle cykla idag. Jag tror det var menat i välmening, men det blir lite konstigt när han typ försöker få det att framstå som att det skulle vara mitt fel om bilarna körde på mig bakifrån för att de inte hann stanna eller höll avstånd.

Glöm att jag lämnar cykeln en sån här dag. Jag älskar köttacykling. Jag gillar att sladda i snömodden och jag trivs när vinden och snön biter mig i ansiktet. Nu känner jag att jag lever och är totalredo för arbetsdagen.

Inga kommentarer: