tisdag, juni 24, 2008

Fredagens linjelopp

På fredag är det linjelopp. 9 varv och 117 kilometer skall jag avverka i SM-linjet i H30-klassen. Idag var jag och Göran och kollade in banan.

Banan är inte helt tokig för mig anser jag då jag tror jag kan sitta med fint i den tuffa backe som kommer sålla agnar från vete vartefter varven avverkas. Den tuffa backen är endast 500 meter lång men snittlutningen är 10% med 15% på sina ställen. Sen följer en snabb och bred utförskörning som inte vållar några svårigheter. Enda kluriga stället på banan är den 180-graderskurva som följer vid botten av backen för där kommer det gå fort och kurvan är feldoserad. Det är dock bred väg i alla fall till skillnad från cykelvägen där brantbacken är belägen.

Efter det följer en slakmota som idag var i medvind och då går lätt men lika gärna kan vara i motvind och då är det tungt att gå ifrån eller hålla en utbrytning. Sen svänger man ut på Svärdsjövägen och också här ser man långt långt så att komma utom synhåll blir tungt. I slutet av Svärdjsövägen är det en mota igen, cirka 800 meter på 5,5% i snitt. Den kommer nog bli jobbig men inte lika avgörande. Sen är det ganska lätt och tråkig åkning i 3-4 kilometer in till varvningen vid Lugnet. Också här på breda vägar.

Jag tyckte om första halvan av banan som är ganska trevlig men andra känns mest som bred landsväg utan större charm. Där kommer jag få bita i - mentalt i alla fall.

Startfältet bjuder på några farliga namn som jag och Patric kommer ha särskilt uppsikt på. Sen säger de rutinerade att det alltid dyker upp några okända som är starka som fan när det är dags för SM.

Cykeln är redo, tuberna limmade. Benen rakades i afton men det skall snyggas till igen torsdag kväll...

Fredag morgon 08.30 smäller det. Fy fan vad det skall cyklas.

Inga kommentarer: