lördag, juni 07, 2008

Nationaldagscykling och den årliga rundan till Leos Gatukök i Tollarp

Förra årets nationaldagscykling var en fin runda norröver, men i år gick färden mot Tollarp. Det var den årliga rundan till Leos gatukök i Tollarp som gällde. 2007 var jag och Simon med på en del av rundan, som då gick en söndag, men nu var det riktig debut med hela rundan. En del antydde att det skulle kunna bli en varm runda, som i "för varm", men jag bara mös. Solen sken varmt och behagligt som sig bör.

Jag skippade gatuköket och Ola, Niklas och jag begav oss till Carolas Café istället, där Carola själv var i full färd med att stänga (!) fiket. Som tur var fanns det många färdiga baguetter och ciabatta, så med varsin cola, en kopp kaffe och en stor macka satte vi oss på uteserveringen. Carola är rätt person på rätt plats och fiket rekommenderas.

Dagens andra stopp var inte sämre. Det var jordgubbsförsäljning till höger och klungan hade tänkt att köra vänster, men det såg Pex, jag och Niklas till att den inte gjorde med en gång. Jordgubbarna var meget fina och efteråt verkade alla nöjda med stoppet.

2 kommentarer:

Ola sa...

Å jag som fick köra soloutbrytning hela vägen hem... :-( Men det var tvunget så det var bara att bita i.

Med svagt medlut och vind i ryggen flöt det på bra hela vägen till Nova i Lund. Så small det till och vinden tvärvända rakt emot min panna. Hur fan kan det vara så... medvind i 75 km å så "kaflunk" så bara vänder den sista milen... skumt.

Anette Kiss sa...

Ha, jag vet inte om jag tror på din ursäkt om ont om tid. Jag tror att du var ute och letade motvind ;)

Vi köper jordgubbar nästa gång också, om jag ser några och då ska du vara med :)